Skip to main content

Fietsvakanties Langs de Elbe

Een fietsvakantie langs de Elbe

Ontdek de mooiste fietsvakanties langs de Elbe op de Elberadweg.

Deze langeafstandsfietsroute van ongeveer 1.200 kilometer leidt fietsers door prachtige landschappen en historische steden, zoals Dresden, Magdeburg en Hamburg.

De Elberadweg is goed bewegwijzerd en vlak, wat het een perfecte keuze maakt voor fietsers van alle niveaus.

Tijdens je fietsvakantie over de Elberadweg kom je langs charmante dorpjes, zoals Meißen, Wittenberg en Tangermünde, waar je kunt genieten van lokale specialiteiten.

Dresden, ook wel bekend als het "Florence aan de Elbe", is een culturele en artistieke stad met indrukwekkende architectuur, kunstcollecties en culturele evenementen, zoals het Dresden Music Festival. In de Tweede Wereldoorlog werd de stad zwaar gebombardeerd, maar na de hereniging van Duitsland is er veel gedaan om de historische gebouwen en bezienswaardigheden te herstellen en reconstrueren. Het is dan ook een populaire bestemming voor fietsers die de Elberadweg fietsen.

Magdeburg is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt en ligt aan de rivier de Elbe. Het is een historische stad met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. In de Tweede Wereldoorlog is de stad grotendeels verwoest, maar er zijn nog veel historische gebouwen en bezienswaardigheden te vinden, zoals de kathedraal van Magdeburg, het klooster van Unser Lieben Frauen en het oude raadhuis. Daarnaast heeft de stad ook moderne architectuur, zoals de groene Citadelparken en het Waterfront-winkelcentrum aan de Elbe. Magdeburg is ook een belangrijk knooppunt voor fietsers die de Elberadweg volgen.

Hamburg, de op een na grootste stad van Duitsland. De stad heeft een rijke geschiedenis als belangrijke havenstad en was een lid van de middeleeuwse Hanze. Tegenwoordig is Hamburg een belangrijk economisch centrum, met een bloeiende haven en industrie. De stad heeft veel te bieden voor toeristen, zoals de historische wijk Speicherstadt met zijn pakhuizen en grachten, de iconische Elbphilharmonie concertzaal, het populaire St. Pauli district met de beroemde Reeperbahn straat en de Alster meren in het centrum van de stad.
Fietsers langs de Elberadweg komen ook langs Hamburg en kunnen hier genieten van de vele bezienswaardigheden en het bruisende stadsleven.

Ervaar de schoonheid van Duitsland tijdens een fietsreis langs de Elbe over de Elberadweg. Boek nu je fietsvakantie en ontdek de prachtige landschappen en historische steden langs de rivier de Elbe.

Je kunt ook eens een kijkje nemen op zwerftochten.nl voor wandelvakanties in Duitsland.!


  • Product

   Duitsland | Fietsvakantie Elberoute deel 4 | van Magdeburg naar Hamburg Cuxhaven | 8 dagen

   Fietsreis langs de Elbe. In dit laatste deel van de Elberoute, fietst u de frisse zeewind tegemoet. Vanaf Magdeburg fietst u tot aan de Noordzee door een bekoorlijk- en uniek stukje Duitsland. Langs de Elbe liggen enkele van de mooiste rivierenlandschappen van Duitsland. Auenwälder (ooibossen), uitgestrekte weiden en kleine binnenmeren overheersen het landschap. Harmonieus ingebed in de natuur liggen indrukwekkende bouwwerken zoals de middeleeuwse Burg von Tangermunde, het Lauenburger Schloss, evenals talloze fraaie bakstenen en vakwerkhuizen en boerderijen.

   vanaf

   €  679,00

   Lees meer..
     
     

    Klik hier voor alle fietsreizen langs de Elbe

         
         
     banner mozaiekreizen 300x250