Skip to main content

Wij helpen je graag! Wil je op fietsvakantie maar kom je er niet uit?  Vul dan dit formulier in. Wij nemen contact met je op om samen jouw perfecte fietsvakantie samen te stellen.

* Het invullen van dit formulier is geheel vrijblijvend.

Een racefietsvakantie met je eigen racefiets is heel goed mogelijk individueel of als groepsreis. Er zijn aanbieders die verschillende data aanbieden om met een groep in een bepaald gebied een leuke, intensieve tocht te fietsen. De Alpen, Pyreneeen, Dolomieten allemaal prachtige gebieden voor een prachtige fantastische racefietsvakantie. In groepsverband is het erg leuk omdat je niet heel erg bezig hoeft te zijn met de route en je elkaar kunt motiveren en stimuleren. Aan het einde van de dag is het ook prettig om je belevenissen te delen onder het genot van een hapje en een drankje.

Wanneer je er individueel op uit wilt trekken is er de mogelijkheid van de fietsbus. Je stapt met je fiets op een opstapplek in Nederland in een fietsbus, die je vervolgens naar je bestemming rijdt. Dat kan een trainingshotel zijn in de bergen of een camping in een uitdagend gebied. Daarvandaan prachtigste cols bedwingen en daarna genieten van een goed verzorgde maaltijd. Voor je fiets zijn tijdens je fietsreis verschillende mogelijkheden voor opslag en onderhoud.

Racefietsvakanties in de Alpen, Pyreneeën en Dolomieten: Het Ultieme Avontuur

Ontdek de adembenemende schoonheid van de Alpen, Pyreneeën en Dolomieten tijdens een onvergetelijke racefietsvakantie. Deze legendarische bergketens staan bekend om hun uitdagende routes, epische beklimmingen en ongeëvenaarde landschappen. Of je nu een ervaren wielrenner bent of een enthousiaste beginner, deze bestemmingen bieden voor elk wat wils.

In de Alpen kun je jezelf testen op iconische beklimmingen zoals de Alpe d'Huez, de Mont Ventoux en de Stelvio Pass. Adem de frisse berglucht in terwijl je de steile haarspeldbochten bedwingt en geniet van panoramische uitzichten op majestueuze bergtoppen. Met uitstekende infrastructuur en goed onderhouden wegen is de Alpen een waar paradijs voor racefietsers.

De Pyreneeën, die de grens vormen tussen Frankrijk en Spanje, bieden een gevarieerd terrein en uitdagende beklimmingen. Rijd over legendarische cols zoals de Col du Tourmalet, de Col d'Aubisque en de Col de Peyresourde. Laat je betoveren door het ruige landschap, de diepe valleien en de pittoreske dorpjes langs de route. Elke pedaalslag in de Pyreneeën is een avontuur op zich.

Voor de ultieme racefietservaring mag een bezoek aan de Dolomieten in Italië niet ontbreken. Deze werelderfgoedlocatie biedt een unieke combinatie van spectaculaire berglandschappen en uitdagende wegen. Beklim legendarische passen zoals de Passo Giau, de Passo Fedaia en de Passo Sella. Laat je betoveren door de majestueuze rotswanden, groene weiden en turquoise bergmeren die deze regio kenmerken.

Tijdens je racefietsavontuur in deze bergen kun je rekenen op uitstekende ondersteuning. Er zijn gespecialiseerde reisorganisaties die racefietsvakanties aanbieden en die alles regelen, van accommodatie tot fietsverhuur en gedetailleerde routebeschrijvingen. Of je nu kiest voor een georganiseerde groepsreis of een individuele verkenningstocht, er is altijd een optie die bij jouw wensen en niveau past.

Racefietsvakanties in de Alpen, Pyreneeën en Dolomieten bieden niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook de mogelijkheid om te genieten van de lokale cultuur, heerlijk eten en gastvrije sfeer. Verwen jezelf na een lange dag in het zadel met de smaakvolle gerechten en de verfrissende lokale specialiteiten die deze regio's te bieden hebben.

Kortom, racefietsvakanties in de Alpen, Pyreneeën en Dolomieten bieden het ultieme avontuur voor racefietsliefhebbers. Trek je wieleroutfit aan, spring op je fiets en laat je betoveren door de prachtige berglandsch