Skip to main content

Een fietsvakantie door West-Vlaanderen

Een fietsvakantie door West-Vlaanderen

BOEK DEZE REIS DIRECT

Je hebt interesse om deze meerdaagse fietsreis te fietsen maar je hebt geen tijd (of zin) de leukste hotels uit te zoeken en bagagevervoer te regelen.. Dan is het een heel goed idee om deze fietsreis als individuele fietsvakantie bij de fietsreisspecialist te boeken. Sfeervolle drie- of viersterren hotels op de route worden voor je geboekt en bagagevervoer wordt geregeld. Wil je extra nachten of een elektrische fiets erbij huren. Alles is mogelijk!
Kijk onder aan deze pagina door welke fietsreisspecialist deze fietsreis wordt uitgevoerd.

Een fietsvakantie door West-Vlaanderen. Langs duinen, abdijen en WOI-slagvelden
Deze zesdaagse fietsvakantie voert door de nu vredige Westhoek van West-Vlaanderen. Je fietst over jaagpaden, langs kastelen en abdijen en door de blonde duinen van de Belgische Noordzeekust. Pauzeren kan in fiere stadjes, waar je op een middeleeuws plein een pintje bestelt. Het decor bestaat verder uit wuivend graan, oude bossen en velden vol klaprozen: een levend monument voor de vele jonge soldaten die hier tijdens de Eerste Wereldoorlog omkwamen.

Route: 8 – 274 km (6 fietsdagen) – Start- eindpunt: Veurne

De volledige beschrijving van deze route met een uitgebreid routekaartje met bezienswaardigheden en achtergrondinformatie is te lezen in het boek fietsvakanties in Europa (zie onder dit artikel).

Dagtrajecten van deze route:

DAG 1: VEURNE - OOSTENDE (42 KM)
DAG 2: OOSTENDE - BRUGGE (40 KM)
DAG 3: BRUGGE - ROESELARE (57 KM)
DAG 4: ROESELARE - KORTRIJK (36 KM)
DAG 5: KORTRIJK - IEPER (43 KM)
DAG 6: IEPER - VEURNE (57 KM)

 

 

UNIEK AAN DEZE ROUTE

 • Fietsen langs de Noordzeekust

 • Glooiend Vlaams Heuvelland

 • Indrukwekkende oorlogsslagvelden

 • Historische steden Veurne, Oostende, Brugge, Roeselare & Kortrijk

 • Proef het trappistenbier van de abdijen

ETEN & DRINKEN

In de 15e eeuw spreidde de luxe levensstijl van het rijke Franse koningshuis en de hertogen van Bourgondië zich uit naar de Zuid-Nederlandse provincies. Nog altijd houden ze hier van het goede leven en dat heeft geleid tot een unieke biercultuur met al even smakelijke streekproducten. Eet bijvoorbeeld in Veurne potjesvlees, witte worst of boerenpaté. Of ga voor een zoete lekkernij, zoals babbeluten, kletskoppen of Veurnse vlaai. Probeer onderweg ook eens het trappistenbier van de Sint-Sixtusabdij. Die is er in drie varianten: Blond, 8 en 12.

START- EN EINDPUNT
Veurne

DUUR
6 dagen

AFSTAND
274 km

ZWAARTE ROUTE
**/***
Wat klimmetjes in Vlaams Heuvelland

ERNAARTOE

Auto: Utrecht-Veurne: ca. 270 km. In Veurne kun je op diverse plekken gratis en onbeperkt parkeren. Kijk op: veurne.be/nl/burger/openbare-werken-en-mobiliteit/mobiliteit.
Openbaar vervoer: Trein: Utrecht Centraal-Veurne: ca. 4 uur.

------------------


DEZE REIS WORDT UITGEVOERD DOOR: Fietsrelax - Klik door naar de reis voor nog meer specifieke informatie over deze reis of om te boeken.

 • Product

  België | Individuele fietsvakantie | Brugge, de kust en 'Flanders Fields' | 8 dagen

  Fietsvakantie door West-Vlaanderen. Ontdek het mooie Vlaanderenland tijdens een fietsvakantie in West-Vlaanderen! Fiets van knooppunt naar knooppunt over schilderachtige binnenweggetjes en langs bochtige beken en kanalen. Bezoek de overblijfselen van de Eerste Wereldoorlog, ontdek historische stadjes zoals Ieper en Veurne, en geniet van de Belgische kust en het verrassende Vlaamse achterland. Verblijf in de UNESCO-werelderfgoedstad Brugge en ontdek de Belgische keuken en biertraditie. Boek nu deze onvergetelijke fietsreis in België!

  vanaf

  €  870,00

  Lees meer..


 

Klik voor het hele overzicht van fietsvakanties door of in de kaart
Ga terug naar het overzicht met de 24 fietsvakanties

Een uitgebreide beschrijving en routekaart met tips en bezienswaardigheden over dit gebied kun je lezen in het boek fietsvakanties in Europa

fietsvakanties in europa