Skip to main content

Wat stop ik in mijn fietstassen?

Waterdichte fietstassen (wil je het niet te duur doe alle spullen dan eerst in een plastic tas). Handig zijn tassen die je in één klik van je bagagedrager haalt (vooral wanneer je met de trein reist zijn deze onmisbaar).
Neem je een tent en kampeerspullen mee dan is een extra drager aan de voorvork aan te raden. Hierdoor heb je ruimte voor twee extra tassen en is het gewicht op je fiets goed verdeeld. In een stuurtas doe je de spullen die je bij de hand wilt houden.

Kleding Neem kleding mee dat geschikt is voor elk weertype. Neem in ieder geval een goede regenjas, regenbroek en waterdichte overschoenen, zonnebrand & een zonnebril tegen vliegjes mee. Maak verder voor kleding gebruik van onderstaande paklijsten.

Ga je kamperen onderweg:
Tent en kampeerspullen

Tent: Om je spullen ‘s nachts kwijt te kunnen is een driespersoonstent voor twee personen een aanrader - Best Camp Harvey Koepeltent is licht en heeft ook nog een voortentje (en muggengaas).
Slaapmatje: Licht en comfortabel slaapmatje met pompje – De Therm-a-Rest NeoAir slaapmat is heel licht en speciaal ontwikkeld om naast comfortabel ook warm te zijn.
Slaapzak: Lichte driesseizoenen slaapzak eventueel met lakenzak en kussentje Koken: een eenpitter om water te koken en eenpansmaaltijden, Je vergeet niets door je paklijst op maat samen te stellen.

 

Reisvoorbereiding en paklijst ANWB

Paklijstmaker van Nederland Fietsland

Voorbereiding Europafietsers Fietsvakantiewinkel

Praktische tips van de Vakantiefietser