Skip to main content

Fietsen door Europa biedt sportieve avonturiers de mogelijkheid om het continent op een unieke en betekenisvolle manier te verkennen. Met een overvloed aan schilderachtige landschappen, historische bezienswaardigheden en culturele schatten, is het plannen van de perfecte fietsroute cruciaal voor een onvergetelijke ervaring. Wij geven hier enkele richtlijnen en tips waar je aan kunt denken.

1. Begin met een duidelijk doel:

Voordat je je fietsavontuur plant, stel jezelf de vraag: welke aspecten van Europa wil je ontdekken? Of het nu gaat om schilderachtige kustlijnen, uitgestrekte wijngaarden of middeleeuwse steden, een duidelijk doel helpt je bij het selecteren van de juiste fietsroutes.

Fietsreizen geeft een paar mooie route voorbeelden ter inspiratie:

2. Raadpleeg Online Fietsrouteplatforms:

Maak gebruik van gespecialiseerde fietsrouteplatforms en apps die gedetailleerde informatie bieden over fietsroutes in Europa. Websites zoals EuroVelo, Fietsnetwerk, en Komoot kunnen je helpen bij het ontdekken van populaire routes en het aanpassen van je reis aan jouw voorkeuren.

Fietsen door Europa biedt avonturiers de mogelijkheid om het continent op een unieke en betekenisvolle manier te verkennen. Met een overvloed aan schilderachtige landschappen, historische bezienswaardigheden en culturele schatten, is het plannen van de perfecte fietsroute cruciaal voor een onvergetelijke ervaring. 

1. Begin met een Duidelijk Doel:

Voordat je je fietsavontuur plant, stel jezelf de vraag: welke aspecten van Europa wil je ontdekken? Of het nu gaat om schilderachtige kustlijnen, uitgestrekte wijngaarden of middeleeuwse steden, een duidelijk doel helpt je bij het selecteren van de juiste fietsroutes. 

2. Raadpleeg Online Fietsrouteplatforms:

Maak gebruik van gespecialiseerde fietsrouteplatforms en apps die gedetailleerde informatie bieden over fietsroutes in Europa. Websites zoals EuroVelo, Fietsnetwerk, en Komoot kunnen je helpen bij het ontdekken van populaire routes en het aanpassen van je reis aan jouw voorkeuren. 

3. Verken Lokale Blogs en Reisgidsen:

Lees ervaringen van andere fietsers op blogs en reisgidsen. Lokale tips en persoonlijke verhalen bieden waardevolle inzichten in minder bekende, maar prachtige fietsroutes die mogelijk niet op de traditionele toeristenkaart staan. 

4. Overweeg Thematische Fietsroutes:

Kies een thema dat je interesseert en zoek naar fietsroutes die hierbij passen. Of het nu gaat om wijnproeven in de Franse wijngaarden, het volgen van historische paden of genieten van de natuur, thematische routes voegen een extra dimensie toe aan je fietsavontuur.

5. Pas je Fietsroute Aan:

Gebruik de informatie die je hebt verzameld om je fietsroute aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren en vaardigheden. Zorg ervoor dat je rekening houdt met de afstand, het terrein en de bezienswaardigheden onderweg.

Conclusie: Op Pad voor een onvergetelijk fietsavontuur

Neem de tijd om je fietsroute zorgvuldig te plannen, geniet van de diversiteit van het continent en laat je verrassen door de onontdekte parels die je op je fietsreis zult tegenkomen. Europa wacht op je, trappers gereed!

 Nederland

 

 

Accommodatietips:
Zoek naar pensions, hotels en vakantiewoningen in populaire fietsgebieden zoals de Tiroler Alpen in Oostenrijk of de Zwitserse en Franse Alpen.

 

De Alpen, Oostenrijk en Zwitserland:

 

Zoek hier je mooiste accommodatie in WenenAccommodatie in Wenen

Zoek hier je mooiste accommodatie in Karinthië - Accommodaties in Karinthie


Dolomieten, Italië:

Accommodatietips: Kies uit berghutten, familiehotels en charmante alpendorpen in de Dolomieten.

Zoek hier je mooiste accommodatie in de Dolomieten - Accommodaties Dolomieten

De Pyreneeën, Spanje en Frankrijk:

Accommodatietips: Zoek naar gîtes, herbergen en berghotels in zowel de Spaanse als Franse zijde van de Pyreneeën:

Zoek hier je mooiste accommodatie aan de Cote d'AzurGîtes aan de Cote d' Azur in de Provence

Zoek hier je mooiste accommodatie in de PyreneeënGites in de Pyreneeën

Zoek hier je mooiste accommodatie in NormandiëGites in Normandië

Zoek hier je mooiste accommodatie in BretagneGites in Bretagne

Zoek hier je mooiste accommodatie in BourgogneGites in Bourgogne

Zoek hier je mooiste accommodatie aan de Atlantische KustGites aan de Atlantische Kust

Kijk voor een overzicht van alle bestemmingen in Frankrijk


De Romantische Strasse, De Rijnfietsroute, de Donauradweg, Bodensee - Duitsland:

Romantische Strasse
Zoek hier je mooiste vakantiehuis aan de Romantische Strasse in Beieren - Accommodaties Romantische Strasse
Fiets langs de beroemde Romantische Strasse, die door pittoreske dorpjes en middeleeuwse steden in Beieren loopt, waaronder Rothenburg ob der Tauber en Dinkelsbühl.

Rheinradweg
Volg de Rijn vanuit Zwitserland door Duitsland, langs wijngaarden, kastelen en historische steden zoals Keulen en Mainz.
Zoek hier je mooiste accommodatie aan De Rijnfietsroute (Rheinradweg) - Bovenloop van Straatsburg naar Mainz - Accommodaties Rheinradweg - bovenloop
Zoek hier je mooiste accommodatie aan De Rijnfietsroute (Rheinradweg) - Mittelrhein van Mainz naar Keulen - Accommodaties Rheinradweg - mittelrhein
Zoek hier je mooiste accommodatie aan De Rijnfietsroute (Rheinradweg) - Niederrhein van Keulen naar Emmerich - Accommodaties Rheinradweg - niederrhein


Donauradweg
De Donauradweg is een fietsroute van in het totaal ca 1500 kilometer. Daar waar de Donau in Duitsland ontspringt start de Donauradweg. Vervolgens naar Oostenrijk, Slowakije en Hongarije. Eigenlijk moet je deze fietsroute als echte fietser een keer in je leven fietsen! Het is de bekendste en meest populaire route van Europa. De route bestaat uit 3 'trajecten'. Het eerste deel van de route begint in Duitsland in de plaats Donaueschingen (Tevens het begin van de rivier de Donau) en eindigt in Passau. Dit deel van de Donauradweg is ongeveer 560 kilometer lang. 

Donaueschingen-Passau
Zoek hier je mooiste accommodatie aan de Donauradweg van Donaueschingen-Passau -Accommodaties Donaueschingen-Passau

Passau-Wenen
Het deel van Passau naar wenen op de Donauradweg is ongeveer 320 kilometer lang. Officieel begint deze fietsroute in de Duitse grensplaats Passau. Je kunt er ook voor kiezen om in de middeleeuwse stad Schärding am Inn te starten. Vanaf Passau fiets je afwisselend aan beide oevers van de Donau via Linz naar Wenen. Tijdens deze fietstocht kom je door de Wachau - dit is een wijnregio die op de UNESCO cultureel werelderfgoedlijst staat:  wijngaarden, kastelen, ruïnes, kloosters en abdijen. De fietsroute is voor iedereen  toegankelijk en vlak. En natuurlijk ook op de e-bike af te leggen.

Zoek hier je mooiste accommodatie aan de Donauradweg van Passau - Wenen - Accommodaties Passau-Wenen

Wenen-Boedapest
Het laatste deel van Wenen naar Boedapest is ongeveer 305 kilometer lang. Een aanrader voor natuurliefhebbers. Dankzij de vele bezienswaardigheden en de prachtige plaatsen waar je door fietst. Je fietst in Slowakije door plaatsen als Bratislava met een erg mooi oud centrum. De Donauradweg eindigt in de hoofdstad van Hongarije, Boedapest. De stad met het fantastische uitzicht, de Donau-oevers en de befaamde Andrássyboulevard, dat ook op de werelderfgoedlijst staat.

Zoek hier je mooiste accommodatie aan de Donauradweg van Wenen - Boedapest Accommodaties Wenen-Boedapest


Bodensee
Rond het Bodenmeer (Bodensee) fietsen en genieten van de adembenemende uitzichten, terwijl je Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland verkent.
Zoek hier je mooiste accommodatie BodenseeAccommodaties Bodensee

Het Münsterland
Ontdek de fietsvriendelijke (en net over de grens gelegen) regio Münsterland, met zijn talloze kastelen, parken en goed onderhouden fietspaden.
Zoek hier je mooiste accommodatie MünsterlandAccommodaties Münsterland


Het Saarland en de Moezelvallei
Zoek hier je mooiste accommodatie in Saarland en Moezel - Accommodaties Saarland en Moezel
De Harz is een bergketen in het noorden van Duitsland met prachtige bossen, schilderachtige meren en charmante stadjes zoals Goslar en Quedlinburg.


De Amalfikust, Italië:

Accommodatietips: Vind boutiquehotels, villa's en vakantiewoningen met een adembenemend uitzicht langs de

AmalfikustAccommodaties Amalfikust

Zwitserse Jura, Zwitserland:

Accommodatietips: Overnacht in chalets, pensions of boerderijen in de schilderachtige Zwitserse Jura.

Accommodaties in de Jura


Madeira, Portugal:

Accommodatietips: Zoek naar hotels, pensions en eco-lodges om het prachtige landschap van Madeira te verkennen.

Accommodaties PortugalDe Schotse Eilanden, Verenigd Koninkrijk:

Accommodatietips: Kies uit B&B's, herbergen, cottages en hotels op eilanden zoals Orkney, Shetland en de Hebriden.

Accommodaties Schotland


Het Zuid-Spaanse Andalusië

Zoek hier je mooiste vakantieaccommodatie in Andalusië Accommodaties Andalusië

 

Zorg dat je ruim van tevoren boekt.. Vooral in het hoogseizoen.

Ga naar onze selectie accommodaties in Europa