Skip to main content

Zeeland

BOEK DEZE REIS DIRECT

Je hebt interesse om deze meerdaagse fietsreis te fietsen maar je hebt geen tijd (of zin) de leukste hotels uit te zoeken en bagagevervoer te regelen.. Dan is het een heel goed idee om deze fietsreis als individuele fietsvakantie bij de fietsreisspecialist te boeken. Sfeervolle drie- of viersterren hotels op de route worden voor je geboekt en bagagevervoer wordt geregeld. Wil je extra nachten of een elektrische fiets erbij huren. Alles is mogelijk! Kijk onder aan deze pagina door welke fietsreisspecialist deze fietsreis wordt uitgevoerd. 

Een fietsvakantie door Zeeland... Duinen, zee, oude havenstadjes en Deltawerken
Wind in je haren, even schakelen voor de beklimming van een duin en op de achtergrond het ruisen van de zee … Dát is fietsen door Zeeland. Deze driedaagse fietstocht voert je over verschillende Zeeuwse eilanden. Langs het water, over dijken, duinen en dammen, maar ook langs historische steden als Goes en Middelburg, waar de lekkerste mosselen, oesters en garnalen worden geserveerd.

Route: 2 – 147 km (3 fietsdagen) – Start- en eindpunt: Middelburg

De volledige beschrijving van deze route met een uitgebreid routekaartje met bezienswaardigheden en achtergrondinformatie is te lezen in het boek fietsvakanties in Europa (zie onder dit artikel).

Dagtrajecten van deze route:

DAG 1: MIDDELBURG - BURGH-HAAMSTEDE (51 KM)
DAG 2: BURGH-HAAMSTEDE - GOES (53 KM)
DAG 3: GOES - MIDDELBURG (43 KM)

UNIEK AAN DEZE ROUTE

 • Fietsen over duinen, dijken en dammenk

 • Uitzicht over zee en meren

 • Historische steden Middelburg, Goes, Veere en Zierikzee

 • Ervaar de strijd tegen het water

 • Waterrijke natuurgebieden vol vogels

ETEN & DRINKEN

Zwarte bessen, appels, peren, rood fruit: je koopt ze tijdens deze route vaak gewoon direct bij de boomgaard. Let op de bordjes langs de weg! Voor andere Zeeuwse specialiteiten kun je beter even pauzeren in een restaurant in een van de steden of badplaatsen, langs het strand of op de dijk. Daar serveren ze namelijk mossels, oesters en garnalen die zó uit zee komen. Of koop in een haventje een portie versgebakken kibbeling. Heerlijk!

START- EN EINDPUNT
Midddelburg

DUUR
3 dagen

AFSTAND
156 km

ZWAARTE ROUTE
*/**
Flink trappen bij windkracht 3/4 of meer tegenwind op de dijken & dammen.


ERNAARTOE
Auto: Utrecht-Middelburg: ca. 170 km. In Middelburg kun je op diverse plekken parkeren.
Kijk op: middelburg.nl/parkeren-in-middelburg. Openbaar vervoer: Utrecht Centraal-Middelburg: ca. 2,5 uur met de trein (via Den Bosch & Roosendaal).

------------------

DEZE REIS WORDT UITGEVOERD DOOR: Eigen-Wijze Reizen - Klik door naar de reis voor nog meer specifieke informatie over deze reis of om te boeken.

 

 • Product

  Nederland | Zeeland | Fietstrektocht Zeeland Rond de Oosterschelde en Deltawerken | 5 dagen

  Fietstrektocht Zeeland Rond De Oosterschelde en Deltawerken.. Bij het fietsen van hotel naar hotel in Zeeland tref je veel water tussen de Zeeuwse eilanden. De trotse deltawerken zijn wereldbefaamd en deze beschermingswerken voor het water zijn dan ook zeker de moeite waard om van dichtbij te bekijken. Deze trektocht gaat rondom het grootste waterrijke nationale park van Nederland... De Oosterschelde en langs het Veerse meer. Je fietst over de dijken en dammen van de Deltawerken, langs de Stranden van Walcheren, door kleine historische stadjes en het unieke natuurgebied rond het Veerse meer.

  vanaf

  € 420

  Lees meer..


 

Klik voor het hele overzicht van fietsvakanties door Zeeland of in de kaart
Ga terug naar het overzicht met 24 fietsvakanties

Een uitgebreide beschrijving en routekaart met tips en bezienswaardigheden over dit gebied kun je lezen in het boek fietsvakanties in Europa

fietsvakanties in europa