Skip to main content

Een fietsvakantie langs de Hollandse Waterlinie

BOEK DEZE REIS DIRECT

Je hebt interesse om deze meerdaagse fietsreis te fietsen maar je hebt geen tijd (of zin) de leukste hotels uit te zoeken en bagagevervoer te regelen.. Dan is het een heel goed idee om deze fietsreis als individuele fietsvakantie bij de fietsreisspecialist te boeken. Sfeervolle drie- of viersterren hotels op de route worden voor je geboekt en bagagevervoer wordt geregeld. Wil je extra nachten of een elektrische fiets erbij huren. Alles is mogelijk! Kijk onder aan deze pagina door welke fietsreisspecialist deze fietsreis wordt uitgevoerd.​

Fietsen door Utrecht, Noord- en Zuid-Holland
Langs vestingsstadjes, waterrijke gebieden met forten en Kastelen.
In de verte zie je het kasteel al liggen, nog even doortrappen en je kunt binnen de muren genieten van een geurend kopje koffie of uitkijken over het water… Je fietst door de Hollandse Waterlinie. Langs de vele vogelrijke meren, de riet gekraagde Vecht en Linge, de uitgestrekte uiterwaarden van de Lek en de Waal, door dorpjes en onderweg verrassend lekker eten bij een, tussen het struikgewas verscholen fort, of in één van de ommuurde historische vestingstadjes.

Route 1 – 258 km (4 fietsdagen) – startpunt: Weesp
De volledige beschrijving van deze route met een uitgebreid routekaartje met bezienswaardigheden en achtergrondinformatie is te lezen in het boek fietsvakanties in Europa (zie onder dit artikel.

Dagtrajecten van deze route:

DAG 1: WEESP–UTRECHT–64 km
DAG 2: UTRECHT–WIJK BIJ DUURSTEDE–55,5
DAG 3: WIJK BIJ DUURSTEDE–GORINCHEM-51 KM
DAG 4: GORINCHEM–NIEUWKOOP-61 KM
DAG 5: NIEUWKOOP–WEESP-54 KM

UNIEK AAN DEZE ROUTE

 • Kastelen & Buitenplaatsen langs de Vecht
 • Waterliniemuseum & Forten
 • Slot Loevestein
 • Vestingstadjes Weesp, Muiden, Naarden-Vesting, Wijk bij Duurstede, Culemborg
  Gorinchem
 • Naardermeer & Vinkeveensche Plassen

ETEN & DRINKEN

In elk stadje waar je overnacht zijn goede restaurants en gezellige terrassen. In veel vestingwerken zijn restaurants gevestigd waar je ook heerlijk kunt lunchen of dineren in een historische sfeer. Zelfs een uitgebreide high tea is mogelijk. Elk fort heeft een eigen specialiteit. Zo kun je bij sommige een picknickmand bestellen of aanschuiven bij een barbecue. Tal van evenementen worden georganiseerd, van wijnproeverijen en kookworkshops tot boerenmarkten waar je heerlijke streekproducten kunt kopen. Kijk hiervoor op de website forten.nl

START- EN EINDPUNT
Weesp

DUUR
5 dagen

AFSTAND
273 km

ZWAARTE ROUTE
*
Vlakke route over goede fietspaden, dijken en rustige weggetjes


ERNAARTOE
Auto: Goedkoop parkeren kunt u op P+R Weesp. Bij overnachting in hotel is gratis parkeren vaak mogelijk.
Openbaar vervoer: Er is een station in Weesp, Stationsplein 1. In Weesp komen de Oosterspoorweg, Flevolijn en Schiphollijn bij elkaar.
------------------

DEZE REIS WORDT UITGEVOERD DOOR: Eigen-Wijze Reizen - Klik door naar de reis voor nog meer specifieke informatie over deze fietsvakantie, of om te boeken.

 

 • Product

  Nederland | Utrecht | Fietsvakantie langs de Hollandse Waterlinie HP | 6 dagen

  Fietsvakantie op basis van Halfpension langs Nederlands UNESCO gebied | Forten & Waterlinies. Een fietstocht langs de belangrijkste waterlinies, en meest imposante forten in Nederland. Een waterlinie is een typisch Nederlands verdedigingssysteem, waarbij gebruik werd gemaakt van aaneengesloten onder water gezette polders. Zo’n moerasachtige waterbarrière waar de vijand tot kniehoogte inzakte, was een geduchte hindernis. Kanonnen zakte weg in sloten en greppels en het water was ondiep waardoor er niet op gevaren kon worden. Tijdens het fietsen zul je merken dat de natuur in deze gebieden alle ruimte gehad omdat er niet gebouwd mocht worden.

  vanaf

  € 515

  Lees meer..


 

Klik voor het hele overzicht van fetsvakanties door de Waterlinie of op Utrecht in de kaart
Ga terug naar het overzicht met 24-fietsvakanties

Een uitgebreide beschrijving over dit gebied kun je lezen in het boek
fietsvakanties in Europa

fietsvakanties in europa