Skip to main content

Een fietsvakantie over de Via Romana tussen Nederrijn, Maas en Waal

Een fietsvakantie over de Via Romana tussen Nederrijn, Maas en Waal

Je hebt interesse om deze meerdaagse fietsreis te fietsen maar je hebt geen tijd (of zin) de leukste hotels uit te zoeken en bagagevervoer te regelen.. Dan is het een heel goed idee om deze fietsreis als individuele fietsvakantie bij de fietsreisspecialist te boeken. Sfeervolle drie- of viersterren hotels op de route worden voor je geboekt en bagagevervoer wordt geregeld. Wil je extra nachten of een elektrische fiets erbij huren. Alles is mogelijk! Kijk onder aan deze pagina door welke fietsreisspecialist deze fietsreis wordt uitgevoerd.​

Een fietsvakantie langs Romeinse sporen tussen Nijmegen en Xanten
Ruim tweeduizend jaar geleden maakte het gebied tussen Nijmegen en het Duitse Xanten deel uit van het Romeinse Rijk. Nijmegen was zelfs een belangrijke legerplaats. Tijdens deze vierdaagse fietstocht door het grensgebied van Nederland en Duitsland ontdek je het rivierenlandschap van de Rijn en de Waal. Je fietst langs wijngaarden en heidevelden, moet op de trappers om beboste stuwwallen te bedwingen én leert intussen meer over wat de Romeinen hier kwamen doen.

Route: 7 – 248 km (4 fietsdagen) – Start- en eindpunt: Nijmegen

De volledige beschrijving van deze route met een uitgebreid routekaartje met bezienswaardigheden en achtergrondinformatie is te lezen in het boek fietsvakanties in Europa (zie onder dit artikel).

Dagtrajecten van deze route:

DAG 1: NIJMEGEN - KALKAR (79 KM)
DAG 2: KALKAR - XANTEN - KALKAR (53 KM)
DAG 3: KALKAR - GROESBEEK (50 KM)
DAG 4: GROESBEEK - NIJMEGEN (67 KM)

UNIEK AAN DEZE ROUTE

 • Grensoverschrijdende fietstocht door het oude Romeinse Rijk

 • Romeinse geschiedenis van Nijmegen

 • Fietsen langs rivieren en door heuvelland

 • Bezoek aan de Romeinse stad bij Xanten

 • Mooie natuurgebieden als de Ooijpolder, Mookerheide, Kraaijenbergse Plassen en Hatertse en Overasseltse Vennen

 ETEN & DRINKEN

Typisch Nijmeegse specialiteiten zijn Nijmegenaartjes (gebakjes van hazelnootschuim met mokkacrème en poedersuiker), Marikenbrood (luxe krentenbrood, gevuld met amandelspijs, banketbakkersroom, mandarijnen en kaneelsuiker) en bier van de Nijmeegse bierbrouwerijen De Hemel, Mannenpap, Brouwtoren en Oersoep.

START- EN EINDPUNT
Nijmegen

DUUR
4 dagen

AFSTAND
248 km

ZWAARTE ROUTE
***
Vlak rivierenlandschap, afgewisseld met glooiend en heuvelachtig landschap

ERNAARTOE

Auto: Utrecht-Nijmegen: ca. 90 km. In Nijmegen kun je op diverse plekken parkeren. Kijk op: intonijmegen.com (onder ‘plan je bezoek’).
Openbaar vervoer: Trein: Utrecht Centraal-Nijmegen: ca. 1 uur.

------------------

 • Product

  Nederland | Individuele Fietsreis langs de Rijn | 5 of 7 dagen

  Fietsvakantie in Nederland en Duitsland langs hotels met bagagevervoer. De Rijn en de Romeinen zijn al sinds de jaartelling onlosmakelijk met elkaar verbonden. Rivieren zoals de Rijn en de Donau, vormden circa 2000 geleden de natuurlijke Noordelijke grens (limes) van het Romeinse rijk en boden daarbij een natuurlijke bescherming tegen indringers. De Limesstraat was een belangrijke handelsroute tussen Nijmegen en Xanten. De Romeinen zijn verdwenen maar de Limesstraat is er nog steeds. Hoe leuk is het om per fiets de plekken te bezoeken waar de Romeinen vroeger zo hun stempel op de omgeving drukten en de cultuur. Goed nieuws: we hebben een prachtige fietsreis voor je samengesteld zodat je al dit moois kan beleven in deze grensoverschrijdende fietsvakantie in Nederland en Duitsland...

  vanaf

  €  699,00

  Lees meer..


 

 • Product

  Nederland | Duitsland | Nijmegen Xanten | Via Romana | 5 dagen

  Fietsvakantie in Gelderland langs hotels. Onderneem een fietstocht en ontdek 2000 jaar geschiedenis. Fiets over rustige wegen langs de 'limes'... de grens van het vroegere Romeinse Rijk. Volg de 'Via Romana' en beleef het rijke verleden van deze mooie streek tussen Nijmegen en Xanten. Bewonder de vele bezienswaardigheden onderweg. Geniet van het unieke, grensoverschrijdende natuurland, gelegen tussen Maas, Nederrijn en Waal. Verblijf in fijne hotels, gelegen in het groen.

  vanaf

  €  510,00

  Lees meer..


 

Klik voor het hele overzicht van fietsvakanties door of in de kaart
Ga terug naar het overzicht met 24-fietsvakanties

Een uitgebreide beschrijving en routekaart met tips en bezienswaardigheden over dit gebied kun je lezen in het boek fietsvakanties in Europa

fietsvakanties in europa