Skip to main content

Mecklenburg-Vorpommern

Een fietsvakantie langs de Oostzee

BOEK DEZE REIS DIRECT

Je hebt interesse om deze meerdaagse fietsreis te fietsen maar je hebt geen tijd (of zin) de leukste hotels uit te zoeken en bagagevervoer te regelen.. Dan is het een heel goed idee om deze fietsreis als individuele fietsvakantie bij de fietsreisspecialist te boeken. Sfeervolle drie- of viersterren hotels op de route worden voor je geboekt en bagagevervoer wordt geregeld. Wil je extra nachten of een elektrische fiets erbij huren. Alles is mogelijk! Kijk onder aan deze pagina door welke fietsreisspecialist deze fietsreis wordt uitgevoerd.​

Duitse Oostzeekust. Ontspannen genieten van de Noord-Duitse Rivièra
Witte stranden, krijtrotsen en levendige badplaatsen. Tijdens deze zesdaagse fietsvakantie langs de Duitse Oostzeekust kom je ze geregeld tegen. Je volgt de Ostseekustenradweg, een fietsroute over een mooi fietspad waarbij de Oostzee je gids is. Onderweg ontdek je prachtige Hanzesteden die zijn uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed, zoals Lübeck, Wismar en Stralsund. Een ontspannen fietstocht langs de Noord-Duitse Rivièra, met de Baltische zeebries in je haren.

Route: 15 – 292 km (6 fietsdagen) – Startpunt: Lübeck – Eindpunt: Stralsund

De volledige beschrijving van deze route met een uitgebreid routekaartje met bezienswaardigheden en achtergrondinformatie is te lezen in het boek fietsvakanties in Europa (zie onder dit artikel).

Dagtrajecten van deze route:

DAG 1: LÜBECK - WISMAR (76 KM)
DAG 2: WISMAR - KÜHLUNGSBORN (46 KM)
DAG 3: KÜHLUNGSBORN - WARNEMÜNDE (26 KM)
DAG 4: WARNEMÜNDE - RIBNITZ (32 KM)
DAG 5: RIBNITZ - BARTH (66 KM)
DAG 6: BARTH - STRALSUND (44 KM)

  

UNIEK AAN DEZE ROUTE

  • Hanzesteden met UNESCO Werelderfgoedstatus

  • Fietsroute over de Ostseeküstenradweg

  • Uitgestrekte witte stranden

  • Badplaatsen met typerende badplaatsarchitectuur

  • Schiereiland Fischland-Darß-Zingst

Duitse Oostzeekust
Bossen tot aan de kust, kilometerslange stranden, krijtrotsen, de grandeur van ooit machtige Hanzesteden en badplaatsen met jugendstilvilla’s: ze kenmerken de Duitse Oostzeekust. Deze kust wordt de laatste decennia steeds populairder. Tot de val van de Berlijnse Muur in 1989 waren grote stukken van de Oostzeekust Sperrgebiet, dus verboden terrein. Het strandleven concentreerde zich op slecht enkele locaties, zodat mensen niet naar Denemarken konden vluchten. De natuur heeft daardoor veertig jaar lang haar gang kunnen gaan. Na de hereniging van Oost- en West-Duitsland werd de Oostzeekust herontdekt. Begrijpelijk, want je vindt er niet alleen historie en natuur. Je kunt er ook genieten van gezellige jachthavens, knusse cafés, mooi aangelegde fietspaden, kuurhotels en de regionale gastronomie. Het grootste Duitse eiland Rügen is vanaf Stralsund over de weg te bereiken en erg populair bij fietsers en wandelaars.

ETEN & DRINKEN

Deze route langs de Oostzee brengt je langs traditionele visserskroegen, gezellige cafés en gourmetrestaurants met zicht op zee. Wat ze gemeen hebben? Ze serveren er heerlijke vis, zoals kabeljauw, haring en paling, die op allerlei verschillende manieren wordt bereid. Wie niet van vis houdt, kan salami van everzwijn proberen, geserveerd op ovenvers landbrood of een broodje met pittige, regionale geitenkaas.

START- EN EINDPUNT
Lübeck
Stralsund

DUUR
6 dagen

AFSTAND
292 km

ZWAARTE ROUTE
**
Goede fietspaden, hier en daar licht glooiend.


ERNAARTOE

Auto: Utrecht-Lübeck: ca. 500 km. Kosteloos onbewaakt parkeren is mogelijk aan de straat. Betaald parkeren in parkeergarages (o.a. bij hotels en bij het station).

Openbaar vervoer: Utrecht-Lübeck: ca. 6 uur (via Amersfoort, Hamburg). Zowel Lübeck als Stralsund zijn per trein te bereiken. Trein Stralsund-Lübeck: ca. 3 uur. Meer info:treinreiswinkel.nl.

------------------
DEZE REIS WORDT UITGEVOERD DOOR: Fietsrelax  - Klik door naar de reis voor nog meer specifieke informatie over deze reis of om te boeken.


 

Klik voor het hele overzicht van fietsvakanties langs de Oostzee of door of in de kaart 
Ga terug naar het overzicht met 24 fietsvakanties

Een uitgebreide beschrijving en routekaart met tips en bezienswaardigheden over dit gebied kun je lezen in het boek fietsvakanties in Europa

fietsvakanties in europa