Skip to main content

Hauts de France (Nord-Pas-de-Calais en Picardië)

BOEK DEZE REIS DIRECT

Je hebt interesse om deze meerdaagse fietsreis te fietsen maar je hebt geen tijd (of zin) de leukste hotels uit te zoeken en bagagevervoer te regelen.. Dan is het een heel goed idee om deze fietsreis als individuele fietsvakantie bij de fietsreisspecialist te boeken. Sfeervolle drie- of viersterren hotels op de route worden voor je geboekt en bagagevervoer wordt geregeld. Wil je extra nachten of een elektrische fiets erbij huren. Alles is mogelijk! Kijk onder aan deze pagina door welke fietsreisspecialist deze fietsreis wordt uitgevoerd.​

Baai van de Somme. Door de kuststreek van Picardië

In het noordwesten van Frankrijk ligt de streek Picardië. Hier mondt de rivier de Somme via een brede baai uit in de Atlantische Oceaan. Tijdens deze vierdaagse fietstocht verken je de Baai van de Somme. Je rijdt op de grens van land en zee, door bossen en akkers, en langs kwelders, stranden en levendige promenades in middeleeuwse vissersstadjes. Een tocht vol mooie uitzichten: over de baai, de zee en de kleurige bootjes die her en der op de zandbanken liggen.

Route: 17 – 113 km (4 fietsdagen) – Start- en eindpunt: Saint-Valery-sur-Somme

De volledige beschrijving van deze route met een uitgebreid routekaartje met bezienswaardigheden en achtergrondinformatie is te lezen in het boek fietsvakanties in Europa (zie onder dit artikel).

Dagtrajecten van deze route:

DAG 1: RONDRIT VANUIT SAINT-VALERY-SUR-SOMME (34 KM)
DAG 2: SAINT-VALERY-SUR-SOMME - FAVIÈRES (19 KM)
DAG 3: RONDRIT FAVIÈRES (40 KM)
DAG 4: FAVIERES – LE CROTOY (19 KM) 

UNIEK AAN DEZE ROUTE

 • Fietsen langs het estuarium van de Somme

 • Verblijf in sfeervolle vissersplaatsjes

 • Vogels kijken in het Parc du Marquenterre

 • Bezoek aan een zeehondenkolonie

 • Het mysterieuze Forêt domaniale de Crécy

ETEN & DRINKEN

Rond de Baai van de Somme vind je veel goede restaurants, ook enkele die bekroond zijn met Michelinsterren. Bestel je voor de lunch een plateau fruits de mer dan krijg je een verzameling van al het lekkers dat de zee te bieden heeft op je bord, zoals mosselen, oesters, garnalen, scampi’s, bouchotmosselen, krabbenpoten, langoustines en rivierkreeftjes. Andere traditionele Franse gerechten zijn uiensoep, ratatouille, quiche lorraine, steak tartare, coq au vin en boeuf bourguignon.

START- EN EINDPUNT
Saint-Valery-sur-Somme

DUUR
4 dagen

AFSTAND
113 km

ZWAARTE ROUTE
*/**

Geen grote hoogteverschillen. Korte dagafstanden. Soms over een onverhard pad.

ERNAARTOE

Auto: Utrecht-Saint-Valery-sur-Somme: ca. 440 km.

In Saint-Valery-sur-Somme kun je op diverse plekken gratis en onbeperkt parkeren. Kijk op: tourisme-baiedesomme.fr/nl.
Openbaar vervoer
: Utrecht Centraal-Saint-Valery-sur-Somme: ca. 7 uur met de trein en bus (via Schiphol, Brussel, Parijs en bus vanaf Noyelles-sur-Mer).

------------------
DEZE REIS WORDT UITGEVOERD DOOR: VOS Travel - Klik door naar de reis voor nog meer specifieke informatie over deze reis of om te boeken.


   

  Klik voor het hele overzicht van fietsvakanties Normandië of door of in de kaart 
  Ga terug naar het overzicht met 24 fietsvakanties

  Frankrijk-Normandië

   

   

   

   

   

  Een uitgebreide beschrijving en routekaart met tips en bezienswaardigheden over dit gebied kun je lezen in het boek fietsvakanties in Europa

  fietsvakanties in europa