Skip to main content

24 fietsvakanties in Europa

fietsvakantie Griekenland

Tijdens een fietsvakantie Griekenland van hotel naar hotel door de mooie gebieden van Griekenland ontmoet je indrukwekkende natuur en cultuur. Tel daarbij op het heerlijk mediterrane klimaat. De wegen zijn over het algemeen van goede kwaliteit. Voor een fietsreis zijn heel geschikt: Ithaka, Lefkas, Kalymnos, Kefalonia, Kos, Zakynthos, Nisyros, Rhodos, Corfu, Kreta, Limnos en het schiereiland Peloponessos. Inspanning en de relaxte griekse ontspanning en het heerlijke eten en drinken gaan zo goed samen, je ervaart tijdens een fietsvakantie het beste van ontspanning en inspanning.

De leukste fietsvakanties met bagagevervoer van 2023 in Griekenland met je E Bike, Racefiets, Mountainbike of Tourfiets in groepsverband of individueel vind je op fietsreizen.nl

Deelnemen aan een individuele fietsvakantie is een van de prettigste manieren om een ​​bestemming in het echt te ontdekken. Bij aankomst wordt je voorzien van routes, kaarten, roadbook, enz., Vanaf dat moment heb je de vrijheid om je tijd te besteden op een manier die zoals je het zelf wilt. Of je nu besluit om vroeg op te staan ​​of later begint, je wandelt of fietst in eigen tempo en bepaalt zelf wat je interessant vindt op de route. Zo ben je tijdens je fietsvakantie niet verplicht een ​​bepaald schema te volgen en bepaal je je eigen fietstempo. Daarnaast wordt er elke dag gezorgd voor bagagevervoer, zodat je relaxed en zonder ballast kunt genieten. Een fietsvakantie wordt vaak duurzaam en verantwoord uitgevoerd met een zo laag mogelijke impact op het milieu. Door alleen lokale gidsen in dienst te nemen en alleen regionale diensten te gebruiken, bieden we een vorm van toerisme die de gemeenschap ten goede komt. De bezoeker profiteert ook, door dichter bij authentieke lokale culturen en tradities te komen dankzij onze unieke lokale kennis. Wij vinden dat toerisme moet gaan over respect en voordeel moet bieden aan de lokale bevolking. Fietsvakantie Griekenland - De mooiste fietsreizen voor iedereen.

Lees hier ons blog over de fietsvakantie door de Pelopponesos

 • Product

  Fietstrektocht over het Griekse Groene eiland Rhodos 8 Dagen

  Prachtige 8-daagse fietsvakantie Rhodos met overnachtingen in hotels. Tijdens deze fietsvakantie ontdek je het mooie eiland Rhodos. Rhodos is één van de grootste en groenste Griekse eilanden. Het ligt in de Egeïsche Zee voor de Turkse kust. Je fietst in het milde mediterrane klimaat; in de zomer wordt het zelden heel heet en omdat er vrijwel altijd een lekker windje staat is er aangenaam toeven. Op een enkele doorgaande weg na zijn de wegen rustig en lenen zich dus goed voor fietsers. Tijdens een 8-daagse fietstocht ontdek je alle mooie plekjes van het noorden en midden van het eiland. Bijvoorbeeld de drie oude stadstaten Kamiros, Ialyssos en Lindos, een mooi wit stadje.

  vanaf

  €  629,00

  Lees meer..

 • Product

  Griekenland | Kreta | Aparthotel Lenikos | 8 dagen

  Accommodatie Kreta. Aparthotel Lenikos is rustig gelegen op het hoogste punt van Agia Galini, aan de zuidkust van het Griekse eiland Kreta. Het is heel ruim met verschillende niveaus, mooie veranda's, geurige bloemperken en knusse hofjes. Ieder appartement is erg smaakvol ingericht, met houten, marmeren en stenen materialen. Geniet van een uitgebreid ontbijt en trek eropuit om het boeiende en prachtige Kreta per fiets of te voet te ontdekken. Ontdek de levendige vissershaven van Agia Gallini zijn. Dwaal rond in de smalle straatjes, schuif aan op een gezellig terrasje..

  vanaf

  €  675,00

  Lees meer..

 • Product

  Griekenland | Fietscruise Griekenland | Kanaal van Korinthe Ionische Zee | 8 dagen

  Fietsvaarvakantie Griekenland. Een boeiende fietsvaarreis door tijd en cultuur... Deze boot- en fietscruise op het Griekse vasteland en de schitterende eilanden van de Ionische Zee. Een week lang fietsen en verblijf op het tweemaster motorschip MS Panagiota. We ervaren de culturele en landschappelijke diversiteit van Griekenland. Een aantal hoogtepunten van de fietstour zijn Delphi en Aegina. Griekenland op zijn groenst. Een ongerept landschap en eeuwen van Venetiaanse invloed typeren deze eilanden. Het water van de Ionische Zee weerspiegelt alle tinten blauw, het bergachtige landschap van Kefalonia, het vogelreservaateiland Lefkas, het kleine eiland Paxos, dicht begroeid met olijfgaarden garanderen een heerlijk ontspannende fietsvaarvakantie.

  vanaf

  €  1.990,00

  Lees meer..

 • Product

  Griekenland | Fietscruise Cycladen en Saronische eilanden | 8 dagen

  De uit meer dan 30 eilanden bestaande Cycladen waren 5000 jaar geleden de bakermat van de eerste Europese beschaafde samenleving. Het is ook hier dat Griekenland zijn meest authentieke kant laat zien in al zijn diversiteit. Glanzend witte kubusvormige huizen met blauwe luiken en een doolhof van straatjes bepalen de bijzondere architectonische sfeer van de eilandsteden. De grotendeels ruige kustlijnen vertonen indrukwekkende geologische formaties. De zee is turkooisblauwe en er zijn fantastische zandstranden...

  vanaf

  €  2.990,00

  Lees meer..

 • Product

  Griekenland | Fietscruise Peloponnesos Golf van Egina | 8 dagen

  De Peloponnesos is een Grieks gebied met een rijke historie. De Myceners, Grieken, Romeinen, Venetianen, Ottomanen en Albanezen hebben allemaal hun sporen achtergelaten op het 'eiland van Pelops'. Hier treft u een aantal van de grootste archeologische vindplaatsen uit de oudheid en de middeleeuwen. Ervaar deze unieke, cultureel rijke regio en de diverse eilanden van de Saronische Golf per boot en fiets. De driemaster Thalassa wordt uw drijvende thuis gedurende deze unieke reis door 5.000 jaar Griekse historie.

  vanaf

  €  2.990,00

  Lees meer..

 • Product

  Macedonië | Griekenland | Noord Macedonië en Noord Griekenland (meteora) | 14 dagen

  Fietsvakantie Macedonië. Macedonië en het district Macedonië in Noord-Griekenland zijn alletwee grote ‘onbekenden’ op fietsgebied. Best apart wanneer je bedenkt dat deze gebieden alle ingediënten bevatten voor een heerlijke fietsvakantie! Schitterende fietsgebieden met een weelderige cultuur en historie, ongerepte natuur, goede wegen en een hartelijke bevolking. Kortom, een echte must om deze gebieden per fiets te ontdekken...De fietsreis start in het plaatsje Ohrid, ofwel de ‘Parel van de Balkan’. De eerste dagen fiets je door Noord-Macedonië in zuidoostelijke richting naar de grens van Griekenland. Je overnacht o.a. in een 700 jaar oud klooster. De fietsroutes gaan via de meren van Ohrid en Prespa naar de uitlopers van het Pelister National Park.

  vanaf

  €  945,00

  Lees meer..

 • Product

  Griekenland | Individuele Fietsreis | Kefalonia | 8 dagen

  Fietsvakantie Griekenland. Fietsvakantie over Kafalonia langs Hotels. Je fietst over de galerijweg langs de kust met uitzicht op zee en je beleeft de avonturen uit het vermaarde boek 'Kapitein Corelli's mandoline'. Geniet van prachtige zandstranden, ruige kliffen, weelderige plantengroei, heerlijke baaitjes en mysterieuze grotten. Rust uit in een kleurrijk haventje voor een glas heerlijke locale 'Robola'. Je overnacht in mooie en comfortabele hotelletjes, één met zwembad, één aan zee en de laatste nacht overnacht je in de levendige hoofdstad van Kefalonia: Argostoli...

  vanaf

  €  619,00

  Lees meer..

 • Product

  Griekenland | Fietsvakantie Rhodos Kolossos | 15 dagen

  Fietsvakantie Griekenland. De Kolossostour beslaat een volledige ronde van 15 dagen over het hele eiland. Gedurende deze reis verblijf je twee nachten in elke etappeplaats, wat zorgt voor een ontspannen ervaring. Je hebt ook de mogelijkheid om een wat uitdagendere tocht naar het binnenland te maken. Het gevarieerde landschap toont zich groener in het westen en soms ruiger in het oosten, terwijl de hartelijke Griekse gastvrijheid overal voelbaar is. Als extraatje kun je ook een boottocht maken naar het schilderachtige eiland Symi.

  vanaf

  €  1.220,00

  Lees meer..

 • Product

  Griekenland | Rhodos Elafos | Fietstrektocht | 8 dagen

  Fietsvakantie Griekenland. Fietstocht over Rhodos. Tijdens deze fietsvakantie trekt u in 8 dagen door het midden en zuiden van Rhodos. U leert het Griekse eiland kennen als verrassend groen, met een afwisselend landschap. Rustig én gastvrij op zn Grieks! tijdens het fietsen is er veel te zien.

  vanaf

  €  780,00

  Lees meer..

 • Product

  Macedonië | Griekenland | Macedonië en Noord Griekenland (meteora) | 14 dagen

  Macedonië en het district Macedonië in Noord-Griekenland zijn alletwee grote ‘onbekenden’ op fietsgebied. Best apart wanneer u bedenkt dat deze gebieden alle ingediënten bevatten voor een heerlijke fietsvakantie! Schitterende fietsgebieden met een weelderige cultuur en historie, ongerepte natuur, goede wegen en een hartelijke bevolking. Kortom, een echte must om deze gebieden per fiets te ontdekken...

  vanaf

  €  945,00

  Lees meer..


Klik hier voor alle reizen Griekenland