Fietsvaarvakanties

Fietsen en varen in één vakantie

Heerlijk ontspannen fietsen door prachtig landschap met rivieren, meren, historische stadjes en bruisende steden, terwijl jouw hotelschip naar het volgende pittoreske haventje vaart. Dat is genieten van compleet verzorgde fietsreizen per schip. Ontdek deze combinatie van fietsen en varen: een fietsvakantie met een verblijf op een schip. Geniet van fietsen en varen: overdag actief buiten zijn met de keuze dagelijks een afwisselende route te fietsen of mee te varen aan boord van het schip.

Tijdens een fiets-vaar-vakantie ontbreekt het je aan niets. Dat is echt vakantie vieren! In de ochtend geniet je van een ontbijt en maak je een lunchpakket klaar voor onderweg om vervolgens onbezorgd op de fiets te stappen. Wanneer je in de middag weer aankomt in de volgende haven, staat er koffie en thee klaar aan boord.

Geen gesleep met bagage, niet iedere dag je tas in- en uitpakken en aan een nieuw hotel of camping wennen. Het is uiteraard ook altijd mogelijk ontspannen mee te varen en een dag niet te fietsen. Door heel Europa worden fiets-vaarvakanties aangeboden; bijvoorbeeld een mooie fietscruise over en langs de Donau of heerlijk zeilen over het IJsselmeer en alle mooie friese haventjes aan doen. Wat te denken van Brugge naar Amsterdam of langs de Maas vanaf Maastricht naar Amsterdam. Dat is in Nederland maar je kunt ook in Italië, Kroatië, Frankrijk, Griekenland of zelfs Schotland fantastische fietsvaar tochten maken. Aan het einde van de middag aankomen na een mooie fietstocht en dan lekker in het zonnetje, op het dek van het schip bijkomen en relaxen, met een heerlijk fris drankje en een hapje terwijl je uitkijkt over de gezellige haven waar altijd wel wat gebeurd. In je achterhoofd wetende dat de kok alweer een heerlijke maaltijd aan het voorbereiden is! En zijn verschillende touroperators die fietsvaarvakanties aanbieden.

 

 • Product

  Nederland | Zuid Holland Fietscruise | 8 dagen

  Fietscruise door Zuid-Holland. Ervaar en beleef Nederland op een unieke manier gedurende een 8-daagse fiets-vaarreis. Goede fietspaden en uitgestrekte waterwegen staan garant voor een vakantie om nooit meer te vergeten. De hele dag op eigen gelegenheid door de prachtige landschappen fietsen in het land van Rembrandt en Van Gogh en in de late namiddag ligt uw drijvende hotel MS NORMANDIE al te wachten in een fijne haven. En heeft u een dag zin om aan boord te blijven en al varend te genieten van het voorbijtrekkende landschap.... dan kan dat uiteraard ook.

  vanaf

  €  499,00

  Lees meer..


 • Product

  Duitsland | Oostenrijk | Slowakije | Fietscruise Donau Passau – Bratislava – Wenen – Passau | 8 dagen

  Een fiets- en vaarvakantie langs de Donau is eenspeciale ervaring omdat het 'drijvende hotel' telkens met u meevaart. Over vlak terrein fietsend langs de stroom van de Donau fietst u langs de groene oevers van de Donau, langs kleine stille dorpjes en stadjes en door imponerend ongerepte landschappen. U ervaart het bijzondere natuurspel in de Schlögener Schlinge, de lus in de Donau en beleeft het van sagen bekende gebied Wachau met haar wijnterrassen, kloosters en burchten.

  vanaf

  €  899,00

  Lees meer..


 • Product

  Nederland | Fietscruise Betuwe en Biesbosch | 7 dagen

  Je geniet tijdens deze fietsvaarvakantie van prachtige rivierlandschappen in de Betuwe en de Biesbosch. Daarbij ontdek je ook het heuvelland rondom Nijmegen. Overdag heerlijk door de oer-Hollandse rivierlandschappen van de Betuwe en de Biesbosch fietsen en ‘s avonds genieten op het cruiseschip ms De Nassau. Je fietst door uiterwaarden en graslanden en je maakt kennis met de Utrechtse Heuvelrug en de Loonse en Drunense Duinen. Neem de vlakke routes of kies ervoor om wat heuvels over te gaan. Deze fietscruise is geschikt is voor iedereen met een goede basisconditie..

  vanaf

  €  582,00

  Lees meer.. 
 

Ga naar ons hele aanbod fiets-vaarvakanties

 

 

 

nlen

Europa

Europa