Skip to main content

Fietsvaarvakanties

Fietsen en varen in één vakantie

Heerlijk ontspannen fietsen door prachtig landschap met rivieren, meren, historische stadjes en bruisende steden, terwijl jouw hotelschip naar het volgende pittoreske haventje vaart. Dat is genieten van compleet verzorgde fietsreizen per schip. Ontdek deze combinatie van fietsen en varen: een fietsvakantie met een verblijf op een schip. Geniet van fietsen en varen: overdag actief buiten zijn met de keuze dagelijks een afwisselende route te fietsen of mee te varen aan boord van het schip.

Tijdens een fiets-vaar-vakantie ontbreekt het je aan niets. Dat is echt vakantie vieren! In de ochtend geniet je van een ontbijt en maak je een lunchpakket klaar voor onderweg om vervolgens onbezorgd op de fiets te stappen. Wanneer je in de middag weer aankomt in de volgende haven, staat er koffie en thee klaar aan boord.

Geen gesleep met bagage, niet iedere dag je tas in- en uitpakken en aan een nieuw hotel of camping wennen. Het is uiteraard ook altijd mogelijk ontspannen mee te varen en een dag niet te fietsen. Door heel Europa worden fiets-vaarvakanties aangeboden; bijvoorbeeld een mooie fietscruise over en langs de Donau of heerlijk zeilen over het IJsselmeer en alle mooie friese haventjes aan doen. Wat te denken van Brugge naar Amsterdam of langs de Maas vanaf Maastricht naar Amsterdam. Dat is in Nederland maar je kunt ook in Italië, Kroatië, Frankrijk, Griekenland of zelfs Schotland fantastische fietsvaar tochten maken. Aan het einde van de middag aankomen na een mooie fietstocht en dan lekker in het zonnetje, op het dek van het schip bijkomen en relaxen, met een heerlijk fris drankje en een hapje terwijl je uitkijkt over de gezellige haven waar altijd wel wat gebeurd. In je achterhoofd wetende dat de kok alweer een heerlijke maaltijd aan het voorbereiden is! En zijn verschillende touroperators die fietsvaarvakanties aanbieden.

 

 • Product

  Nederland | Zuid Holland Fietscruise met de MS Normandie | 8 dagen

  Fietscruise door Zuid-Holland. Ervaar en beleef Nederland op een unieke manier gedurende een 8-daagse fiets-vaarreis. Goede fietspaden en uitgestrekte waterwegen staan garant voor een vakantie om nooit meer te vergeten. De hele dag op eigen gelegenheid door de prachtige landschappen fietsen in het land van Rembrandt en Van Gogh en in de late namiddag ligt uw drijvende hotel MS NORMANDIE al te wachten in een fijne haven. En heeft u een dag zin om aan boord te blijven en al varend te genieten van het voorbijtrekkende landschap.... dan kan dat uiteraard ook.

  vanaf

  € 699

  Lees meer..

 • Product

  Nederland | Zuid Holland fietscruise met het schip DE AMSTERDAM | 8 dagen

  Fietsvaarvakantie Zuid-Holland. Per fiets en schip bezoekt u befaamde historische steden en pittoreske dorpjes. U fietst door schitterende landschappen in het verrassende en gevarieerde 'Groene Hart', ten zuiden van Amsterdam. Hoogtepunten zijn onder meer Amsterdam met zijn mooie grachten, Domstad Utrecht, havenstad Rotterdam, Delft met zijn wereldberoemde porseleinfabriek, kaasstad Gouda, de windmolens bij Kinderdijk, zilverstad Schoonhoven, de historische binnenstad van Haarlem, de duinen en het Noordzeestrand en het openluchtmuseum 'Zaanse Schans'. De Zuidroute is de ideale route om het zeer gevarieerde gebied in het centrale deel van Nederland met de vele kleine riviertjes en meertjes en vele bezienswaardigheden, maar ook de fraaie oude steden overdag en ‘s avonds op een speciale aangename wijze te ontdekken. U verblijft en reist aan boord van het schip DE AMSTERDAM een van de geliefde schepen voor fiets-vaar-vakanties...

  vanaf

  € 799

  Lees meer..

 • Product

  Nederland | Fietsvaarvakantie Het Groene Hart van Holland | 8 dagen

  Het Groene Hart van Nederland .. Fietsvaarvakantie rond en door het groene hart van Nederland dat is de essentie van deze 'Holland tour' die we ook wel de hoogtepunten van Holland kunnen noemen. De mooie klassieke Hollandse steden als Haarlem, Leiden, Delft en Gouda. Ook de zo beroemde molens van Kinderdijk en een bezoek aan het moderne Rotterdam staan op het programma. En overal vrij liggende fietspaden in een typisch Hollands landschap...

  vanaf

  € 945

  Lees meer..


 • Product

  Duitsland | Oostenrijk | Slowakije | Fietscruise Donau Passau – Bratislava – Wenen – Passau | 8 dagen

  Een fiets- en vaarvakantie langs de Donau is eenspeciale ervaring omdat het 'drijvende hotel' telkens met u meevaart. Over vlak terrein fietsend langs de stroom van de Donau fietst u langs de groene oevers van de Donau, langs kleine stille dorpjes en stadjes en door imponerend ongerepte landschappen. U ervaart het bijzondere natuurspel in de Schlögener Schlinge, de lus in de Donau en beleeft het van sagen bekende gebied Wachau met haar wijnterrassen, kloosters en burchten.

  vanaf

  € 899

  Lees meer..
   
   

  Ga naar ons hele aanbod fiets-vaarvakanties