Skip to main content

Groot Brittannië

Een fietsvakantie in Groot-Brittannië

Na het zien van de populaire series als The Crown, Outlander en The last Kingdom besef je dat een fietsvakantie door Groot-Brittannië eigelijk een fietsreis door een lang vervlogen tijd van tradities, prachtige natuur, kastelen en historie is. Schotland, Wales en Noord-Ierland. samen Groot-Brittannië. Engeland biedt de fietsliefhebber veel; gastvrijheid, gezellige pubs, mooie (holle) wegen, karakteristieke muurtjes en steeds meer mooie fietsroutes. Het landschap in Engeland is afwisselend van heuvelachtig tot bergachtig. In Zuid-West Engeland ligt Dartmoor wat gekenmerkt wordt door platte heuvels met heide, en vele restanten uit vervlogen tijden. Cotswold biedt de fietsliefhebber mooie valleien en kalkstenen heuvels. Historie en schitterende landgoederen kom je tegen tussen de glooiende heuvels van de Downs. Heide en veengebied vind je in De Yorkshire Dales, waar de heuvels zijn bekleed met de veelbesproken muurtjes. Voor echte bergen en steile beklimmingen moet je in Cornwall en Devon wezen, in het zuidwesten van Engeland net als in het Lake District. Het gebied ten noordoosten van Londen is voor de fietser die zonder al te veel inspanning wil fietsen: Essex, Suffolk en Norfolk.

De leukste fietsvakanties van hotel naar hotel met bagagevervoer van 2023 in Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland met je E-Bike, Racefiets, Mountainbike of Tourfiets in groepsverband of individueel vind je op fietsreizen.nl

Deelnemen aan een individuele wandel- of fietsvakantie is een van de prettigste manieren om een ​​bestemming in het echt te ontdekken. Bij aankomst wordt je voorzien van routes, kaarten, roadbook, enz., Vanaf dat moment heb je de vrijheid om je tijd te besteden op een manier die zoals je het zelf wilt. Of je nu besluit om vroeg op te staan ​​of later begint, je wandelt of fietst in eigen tempo en bepaalt zelf wat je interessant vindt op de route. Op deze manier ben je niet verplicht om een ​​bepaald schema te volgen maar kun je gewoon je eigen tempo bepalen.
Daarnaast wordt er elke dag gezorgd voor bagagevervoer, zodat je relaxed en zonder ballast kunt genieten.

Een fietsvakantie wordt vaak duurzaam en verantwoord uitgevoerd met een zo laag mogelijke impact op het milieu. Door alleen lokale gidsen in dienst te nemen en alleen regionale diensten te gebruiken, bieden we een vorm van toerisme die de gemeenschap ten goede komt. De bezoeker profiteert ook, door dichter bij authentieke lokale culturen en tradities te komen dankzij onze unieke lokale kennis. Wij vinden dat toerisme moet gaan over respect en voordeel moet bieden aan de lokale bevolking.

 • Product

  Engeland | Fietsvakantie East Anglia | Trektocht | 9 dagen

  Fietsvakantie Engeland. Suffolk kenmerkt zich door zijn agrarische karakter, waar graan het belangrijkste gewas is. Tevens ziet u gele koolzaadvelden in het voorjaar en een enkele wijngaard. De slingerende weggetjes met heggen zijn kenmerkend voor het Engelse landschap.

  vanaf

  € 1080

  Lees meer..

 • Product

  Schotland | Familiereis actief in de Schotse Hooglanden | 8 dagen

  Actieve Familiereis Schotse Hooglanden. Geniet van een avontuurlijke vakantie op een fantastische locatie in de Schotse Hooglanden. Hier kun je uitstekend mountainbiken, wandelen en herten observeren, terwijl je geniet van de ruige natuur. Vanuit Aberfeldy aan de rivier de Tay kun je genieten van vier inbegrepen activiteiten in de ruige natuur, waaronder een 4WD Mountain Safari en een boottocht. Dit alles speelt zich af tegen een achtergrond van majestueuze bergen, schilderachtige valleien, glinsterende meren, oude kastelen en ongerepte natuur.

  vanaf

  € 582

  Lees meer..

 • Product

  Groot Brittannië | Fietsvakantie Schotland l Kastelen, Meren en Valleien | 8 dagen

  Fietsvakantie Schotland. Langs hotels en B&B's. De uitlopers van de Schotse Hooglanden zorgen voor een fantastische omgeving voor fietsers die graag de bergtoppen (bens), glinsterende meren (lochs) en mooie valleien (glens) willen ontdekken en interesse hebben in de bewogen Schotse geschiedenis. Gedurende deze fietsvakantie maak je een prachtige reis vanuit de stad Perth, aan de voet van de Highlands gelegen, over de rustige landweggetjes en autovrije fietspaden.

  vanaf

  € 1199

  Lees meer..

 • Product

  Groot Brittannië | Fietsvakantie door Engeland | Van Londen naar Bristol | 8 dagen

  Fietsvakantie langs hotels en B&B's. Ontdek de nieuwe fietsroute, Great West Way®, die je van Londen naar het hippe Bristol leidt. Fiets door prachtige parken en langs de weelderige oevers van de Thames. Bewonder beroemd Wereld-Erfgoed, zoals de mysterieuze steencirkel van Avebury en het Romeinse badhuis van Bath. Je verblijft in sfeervolle B&B's en dorpshotels en je bagage wordt vervoerd. Met de heldere app en de mogelijkheid om een fiets of e-bike te huren, is het enige wat jij hoeft te doen: genieten! Boek nu je fietsvakantie en ontdek het culturele en historische hart van het oude Albion.

  vanaf

  € 1374

  Lees meer..