Skip to main content

Polen

Een fietsvakantie in Polen - Oerbossen en Geschiedenis

Een fietsvakanie in Polen. Polen als een grauw land is een achterhaald idee. Veel steden zoals Krakau en Warschau zijn in de laatste 25 jaar verlevendigd in kleur en er zijn inderdaad nog wel grauwe gebieden die doen terugdenken aan de Oostblok periode, maar dat is dan ook een onderdeel van de geschiedenis van dit prachtige land. Het is een prachtig gevarieerd land met een vriendelijke bevolking en veel authentieke gebruiken om echt rustig door heen te fietsen. Er is nog veel ongerepte, schitterende natuur voor een prachtige fietsreis.

De leukste fietsvakanties en wandelvakanties van 2024 in Polen, in groepsverband of individueel vind je op fietsreizen.nl en zwerftochten.nl

Deelnemen aan een individuele wandel- of fietsvakantie is één van de prettigste manieren om een ​​bestemming in het echt te ontdekken. Je wordt voorzien van routes, kaarten, roadbook, enz., Vanaf dat moment heb je de vrijheid. Of je nu besluit om vroeg op te staan ​​of later begint, je fietst in eigen tempo en je bepaalt zelf wat je interessant vindt op de route. Op deze manier ben je niet verplicht om een ​​bepaald schema te volgen. Daarbij wordt er elke dag gezorgd voor bagagevervoer, zodat je relaxed en zonder ballast kunt genieten.

Een fietsvakantie wordt vaak duurzaam en verantwoord uitgevoerd met een zo laag mogelijke impact op het milieu. Door alleen lokale gidsen in dienst te nemen en alleen regionale diensten te gebruiken, bieden we een vorm van toerisme die de gemeenschap ten goede komt. De bezoeker profiteert ook, door dichter bij authentieke lokale culturen en tradities te komen dankzij onze unieke lokale kennis. Wij vinden dat toerisme moet gaan over respect en voordeel moet bieden aan de lokale bevolking.

 • Product

  Polen | Fietsvakantie Polen door natuurgebied Mazurië | 9 dagen

  In Mazurië zie je de natuur zoals uit een oud prentenboek: zwarte bossen, glooiende heuvels, talrijke dieren en dromerige dorpen. Het magische gebied heeft duizend meren en is een natuurlijk paradijs voor ooievaars, de Europese bizon, wasberen en Poolse paarden. Ongetwijfeld is het Mazurische merengebied een van de fraaiste landschappen van Polen en het staat bekend als een van de meest mooie fietsbestemmingen binnen Europa...

  vanaf

  € 775

  Lees meer..

 • Product

  Tsjechië | Polen | Fietsvakantie Praag – Krakau | 9 dagen

  Deze unieke fietsreis leidt je langs 6 UNESCO monumenten, terwijl je temidden van een zeer gevarieerd landschap door een onontdekt, authentiek deel van Tsjechië en Polen fietst. Je start je fietsreis in de magische stad Praag (UNESCO) en je vertrekt langs de Elbe oostwaarts, naar de middeleeuwse zilvermijnstad Kutna Hora (UNESCO) en daarna naar het Renaissancestadje Litomysl (UNESCO), in het lieflijk glooiende land van Smetana....

  vanaf

  € 725

  Lees meer..

 • Product

  Polen | Fietsreis Polen | 9 dagen

  Fietsvakantie Polen. Schitterende oude steden en een land vol wijngaarden, kastelen en slaperige dorpjes. De ingrediënten voor een fietsreis in Polen. De reis start in de hoofdstad Warschau, vanwaar we de loop van de Wisla-rivier volgen naar het zuiden. In dit relatief vlakke land kun je eindeloos genieten van het landschap om ons heen, en uiteraard ook van de gastvrijheid van het Poolse platteland. Gedurende deze fietsreis is er geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun andere dingen gaan ondernemen of extra fietstochten maken. De reisbegeleider geeft je hierover graag tips en suggesties.

  vanaf

  € 1495

  Lees meer..

 • Product

  Polen | Mazurië | Individuele Fietsvakantie | 9 dagen

  Fietsvakantie Polen. Fietsreis door Mazurië. Natuurfietstochten door het stille Poolse boerenland van ooievaars, blonde korenschoven en pruttelende tractoren over verharde en onverharde wegen. Je fietst langs spiegelende Mazurische meren en door uitgestrekte loofbossen. Ook rijd je door de onvergelijkbare ‘wetlands’ rond de Biebrza: thuisland voor zeearenden, otters en elanden. Je logeert bij gastvrije boeren en in landelijke pensions.

  vanaf

  € 631

  Lees meer..

 • Product

  Polen | Fietsen Polen langs de bergrivier Dunajec | 8 dagen

  De Dunajec ofwel 'Zoon van de Donau' wordt ook wel de fraaiste bergrivier van Polen genoemd. Hij stroomt eerst als bergbeek vanuit de Hoge Tatra door een schitterend keteldal, omringd door schilderachtige bergketens. Dan breekt de stroom door de kalksteenrotsen van de Pieninen en Beskiden. De Dunajec fietsroute is het kleine, nog relatief onbekende broertje van de befaamdste rivierdalroutes van Europa, maar doet hier niets voor onder! De etappes zijn niet heel lang of zwaar en je fietst over goed aangelegde wegen, meestal vlak of afdalend, een af en toe licht stijgend.

  vanaf

  € 620

  Lees meer..


djoser banner banner mozaiekreizen 300x250