Skip to main content

24 fietsvakanties in Europa

Populaire fietsbestemmingen in Europa

De meest populaire fietsbestemmingen zullen voor een fietsvakantie altijd gewilde bestemmingen blijven omdat de combinatie van afwisselende landschappen, klimaat en leuke overnachtingsplaatsen zo aantrekkelijk is. Er komen evengoed steeds meer mooie fietspaden bij in Europa dus het aanbod van meerdaagse fietstochten blijft alsmaar groeien.

Fietsvakanties aan de Bodensee

fietsen aan de bodensee990x660

Een fietstocht langs de Bodensee is inmiddels een klassieker. De Romeinen waren al dol op dit gebied en dat is ook niet zo gek. Het weer is er meestal goed vanwege het Mediterane klimaat. Het landschap is heel afwisselend en inmiddels zijn ook de fietspaden erg goed.

Lees meer...
Ga naar alle fietsvakanties Bodensee


Fietsvakanties langs de Donau

fietsvakanties donau fietsreizen990x660

Een fietsreis 'An der schönen blauen Donau' spreekt velen tot de verbeelding. Je fietst over een autovrij fietspad vanaf Passau in Duitsland tot aan Wenen. De Donauradweg gaat verder naar Praag en Boedapest. Ook leuk om als fietsvaarvakantie te boeken.

Lees meer...
Ga naar alle fietsvakanties Donau


Fietsvakantie langs de Loire

fietsen langs de loire990x660

Een fietsen langs de Loire.. mooie natuur, lekker eten en schitterende kastelen. Het ene kasteel is nog uitbundiger en groter dan het andere. De rivier de Loire is heel natuurrijk en de fietspaden zijn goed. Er zijn prachtige trajecten tot aan de Middellandse Zee.

Lees meer...
Ga naar alle fietsvakanties Loire


Fietsvakanties langs de Rijn

fietsvakantie rijn fietsreizen990x660

Eén van de drukste waterwegen ter wereld stroomt vanaf de Zwitserse Alpen door vier Europese landen om uiteindelijk in de Noordzee uit te monden. De regio's waar De Rijn doorheen stroomt zijn stuk voor stuk mooie gebieden waar veel cultuur en historie te ontdekken valt. 

Lees meer...
Ga naar alle fietsvakanties Rijn


Fietsvakanties langs het Gardameer

gardameer fietsvakanties990x660

Het Gardameer heeft onweerstaanbaar mooie uitzichten, aantrekkelijke stranden, gezellige  (schier) eilanden en de natuur rondom het meer is ook nog eens prachtig. Alles is kleurrijk door de citroenbomen, groene wijngaarden en paarse bougainvillea.

Lees meer...
Ga naar alle fietsvakanties Gardameer


Fietsvakanties over de Vennbahn

landschap vennbahn990x660

Een verstild gebied van bossen, velden en hoogveen waar ooit treinen reden met ijzererts en steenkool.  Herinneringen aan het spoorwegverleden kom je onderweg meer dan genoeg tegen: Seinpalen, spoorwachtershuisjes, rails en verlaten stations waarvan sommige zijn veranderd in een café.

Lees meer...
Ga naar alle fietsvakanties Vennbahn