Skip to main content

Donau

Een fietsvakantie langs de schone blauwe Donau is bijzonder populair. Dat is natuurlijk niet voor niets... De eerste, tweede en derde indruk is fantastisch. Het schitterende landschap met karakteristieke dorpjes en de prachtige natuur gecombineerd met een zeer aangenaam klimaat. De mooie fietspaden langs grote delen van de Donau zijn autoluw of gaan over de oude trekwegen waar de paarden hun schuiten trokken. Een Donau fietreis is altijd een goed idee!

De Donauradweg, of Donau-fietspad, is een van de meest populaire langeafstandsfietsroutes in Europa. Het pad volgt de Donau-rivier van haar bron in Duitsland tot aan de monding in de Zwarte Zee. Hier zijn de drie belangrijkste trajecten van de Donauradweg:

Donauradweg - Deel 1: Duitse Donau:

Begin: De bron van de Donau bij Donaueschingen, Duitsland.
Einde: Passau, Duitsland.
Afstand: Ongeveer 370 kilometer.
Hoogtepunten: Dit traject begint in het zuiden van Duitsland en loopt door prachtige Beierse landschappen, langs kastelen en historische steden. Passau, waar de Donau samenkomt met de Inn en de Ilz, is het eindpunt van dit deel.

Donauradweg - Deel 2: Oostenrijkse Donau:

Begin: Passau, Duitsland.
Einde: Wenen, Oostenrijk.
Afstand: Ongeveer 330 kilometer.
Hoogtepunten: Dit traject voert je door het schilderachtige landschap van Oostenrijk, langs wijngaarden, kloosters en charmante stadjes. Wenen, de hoofdstad van Oostenrijk, is het hoogtepunt van dit deel van de Donauradweg.


Donauradweg - Deel 3: Hongaarse Donau en verder:

Begin: Wenen, Oostenrijk.
Einde: Einde van de Donau bij de Zwarte Zee (bijvoorbeeld Sulina, Roemenië).
Afstand: Afhankelijk van hoe ver je doorfietst, kan dit deel meer dan 1000 kilometer beslaan.
Hoogtepunten: In dit traject vervolg je je reis langs de Donau door Hongarije, Servië, Bulgarije en Roemenië voordat de rivier uitmondt in de Zwarte Zee. Je zult diverse landschappen en culturen ervaren terwijl je de Donau volgt tot aan het einde.
Elk van deze trajecten heeft zijn eigen unieke charme en biedt fietsers de mogelijkheid om te genieten van prachtige uitzichten, culturele bezienswaardigheden en historische plaatsen langs de Donau. Of je nu een kortere fietstocht wilt maken of de volledige lengte van de Donauradweg wilt afleggen, het is een onvergetelijke ervaring voor fietsliefhebbers. Vergeet niet om de lokale kaarten en gidsen te raadplegen en je reis voor te bereiden op basis van je persoonlijke voorkeuren en de tijd die je hebt.

 

De leukste fietsvakantie en wandelvakanties van 2024 in Duitsland met je E Bike, Racefiets, Mountainbike of Tourfiets in groepsverband of individueel vind je op fietsreizen.nl en zwerftochten.nl

Deelnemen aan een individuele wandel- of fietsvakantie Donau is een van de prettigste manieren om een ​​bestemming in het echt te ontdekken. Bij aankomst word je voorzien van routes, kaarten, roadbook, enz., Vanaf dat moment heb je de vrijheid om je tijd te besteden op een manier zoals je het zelf wilt. Of je nu besluit om vroeg op te staan ​​of later begint, je fietst in je eigen tempo en bepaalt zelf wat je interessant vindt op de route. Op deze manier ben je niet verplicht om een ​​bepaald schema te volgen. 
Daarnaast wordt er elke dag gezorgd voor bagagevervoer, zodat je relaxed en zonder ballast kunt genieten.

Een fietsvakantie langs de Donau wordt meestal duurzaam en verantwoord uitgevoerd met een zo laag mogelijke impact op het milieu. Door alleen lokale gidsen in dienst te nemen en alleen regionale diensten te gebruiken, bieden we een vorm van toerisme die de gemeenschap ten goede komt. De bezoeker profiteert ook, door dichter bij authentieke lokale culturen en tradities te komen dankzij onze unieke lokale kennis. Wij vinden dat toerisme moet gaan over respect en voordeel moet bieden aan de lokale bevolking.

Wil je je eigen accommodaties vinden langs de Donau klik dan hier naar onze informatie over accommodatie huren. We hebben per traject accommodaties geselecteerd die je zelf kunt boeken.

 • Product

  Duitsland | Oostenrijk | Slowakije | Fietscruise Donau Passau – Bratislava – Wenen – Passau | 8 dagen

  Een fiets- en vaarvakantie langs de Donau is eenspeciale ervaring omdat het 'drijvende hotel' telkens met u meevaart. Over vlak terrein fietsend langs de stroom van de Donau fietst u langs de groene oevers van de Donau, langs kleine stille dorpjes en stadjes en door imponerend ongerepte landschappen. U ervaart het bijzondere natuurspel in de Schlögener Schlinge, de lus in de Donau en beleeft het van sagen bekende gebied Wachau met haar wijnterrassen, kloosters en burchten.

  vanaf

  € 899

  Lees meer..  • Product

   Hongarije | Donauradweg | Van Wenen naar Boedapest | 8 dagen

   Fietsvakantie Hongarije. In 8 dagen ontdek je drie Europese hoofdsteden uit het oude Habsburgse Rijk: Wenen, Bratislava en Boedapest. Je fietst minder vaak langs de rivier dan bij de overige trajecten. Door het Nationale Park Donau-Auen fiets je naar Bratislava, de hoofdstad van Slowakije. Langs de Nibelungenstrom en via dorpjes in het boerenland kom je aan in de schitterende stad Györ. Ook de overnachtingsplaatsen Komárom en Esztergom zijn de moeite waard. Het fraaiste deel van de fietstocht gaat door het indrukwekkende landschap van de Donau-knie, ook wel Hongaars Zwitserland genoemd. Je fietst tot aan het kunstenaarsdorp Szentendre, waar je de trein neemt naar Boedapest, de statige hoofdstad van Hongarije...

   vanaf

   € 790

   Lees meer..  Klik hier voor alle fietsreizen Donau

     anwb banner