Skip to main content

Brandenburg

Ontdek de natuur en geschiedenis van Brandenburg op de fiets

Brandenburg, gelegen in het noordoosten van Duitsland, is een ideale bestemming voor een fietsvakantie. Met zijn prachtige meren, rivieren en uitgestrekte bossen biedt deze regio een unieke combinatie van natuur en geschiedenis.

Begin uw reis in de charmante stad Potsdam, bekend om zijn prachtige paleizen en tuinen, zoals het beroemde Sanssouci-paleis. Vanuit Potsdam kunt u fietsen langs de rivier de Havel en genieten van het prachtige uitzicht op het landschap.

Fiets verder naar het prachtige Spreewald, een uniek landschap van kanalen, meren en moerassen. Hier kunt u genieten van een ontspannen boottocht op de kanalen en het verkennen van de prachtige omgeving per fiets.

Een andere geweldige plek om te bezoeken tijdens uw fietsvakantie in Brandenburg is het prachtige Schorfheide-Chorin-biosfeerreservaat, een uitgestrekt natuurgebied vol wilde dieren en ongerepte bossen. Verken de vele fietspaden en wandelpaden en geniet van de rustige omgeving.

Als u geïnteresseerd bent in geschiedenis, dan is het stadje Templin een must-see. Dit middeleeuwse stadje is omgeven door een oude stadsmuur en biedt tal van historische bezienswaardigheden.

Kortom, Brandenburg is de perfecte bestemming voor een fietsvakantie vol natuur, geschiedenis en cultuur. Met zoveel prachtige plekken om te verkennen, zult u zich geen moment vervelen.

 • Product

  Duitsland | Individuele Fietsvakantie | Van Berlijn naar Kopenhagen | 11 dagen

  Fietsreis door Duitsland en Denemarken. Fietsvakantie van Berlijn naar Kopenhagen. Een speciaal en onderhoudend traject tussen de hoofdsteden van Duitsland en Denemarken. Start in de sprookjesachtige natuur van bossen, heidevelden en meren van het Brandenburgse en Mecklenburgse binnenland. Eindig, na de oversteek van de Oostzee, in de lichte, zilte zee- en strandsferen op een reeks van charmante Deense eilanden...

  vanaf

  € 1607

  Lees meer..

 • Product

  Duitsland | Fietsvakantie | Het Berlijnse ommeland | 7 dagen

  Fietsvakantie Berlijn. Laat u betoveren terwijl u ontspannen fietst over rustige wegen tussen de rivieren de Havel en de Spree.Fascinerende binnensteden, interessante musea, boslandschap, glooiende heuvels en heide. Deze afwisselende route rondom de Duitse hoofdstad Berlijn maakt uw vakantie tot een ware belevenis.

  vanaf

  € 607

  Lees meer..


 • Product

  Duitsland | Fietsvakantie Berlijnse Meren | Trektocht | 8 dagen

  Fietsvakantie Berlijnse Meren. Rondom Berlijn liggen vele meren en tref je onverwacht veel natuurschoon aan. Deze fietstrektocht start in Berlijn, en daarna langs het fraaie merengebied ten westen van Berlijn, door bossen en over het platteland naar Potsdam, Brandenburg en Oranienburg. Uw tocht eindigt weer in Berlijn, waar je nog een mooie rondrit kunt maken. Je fietst onder meer naar de plek waar John F.Kennedy na de bouw van de muur de legendarische woorden 'Ich bin ein Berliner' sprak. Daarna volg je over vrij rustige straten en fietspaden door verschillende wijken van Berlijn de gemarkeerde fietsroute richting de Wannsee. Vervolgens fiets je langs de Wannsee naar het bezienswaardige Potsdam met de tuinen van het ‘Schloss Sanssouci’.

  vanaf

  € 860

  Lees meer..


 Klik hier voor alle reizen Brandenburg