Skip to main content

Saksen-Anhalt

Fietsvakantie in Saksen-Anhalt: Verken de historische en natuurlijke hoogtepunten van Duitsland

Saksen-Anhalt, gelegen in het hart van Duitsland, biedt een perfecte mix van natuurlijke schoonheid en rijke geschiedenis. Het is een uitstekende bestemming voor een fietsvakantie, waar je kunt genieten van prachtige landschappen, charmante steden en een overvloed aan culturele bezienswaardigheden.

Een van de hoogtepunten van een fietsvakantie in Saksen-Anhalt is de populaire Elberadweg, die door de regio loopt en je meeneemt langs de majestueuze rivier de Elbe. Onderweg kun je genieten van het uitzicht op de prachtige vallei, historische steden en vele kastelen en paleizen.

Een andere geweldige optie is de Saale Radweg, die je meeneemt langs de pittoreske rivier de Saale en door enkele van de mooiste natuurlijke landschappen van de regio. De route biedt ook veel historische bezienswaardigheden, zoals kastelen, kerken en kloosters.

Als je geïnteresseerd bent in geschiedenis, dan mag je zeker de UNESCO-werelderfgoedlocatie Lutherstadt Wittenberg niet missen, de stad waar Martin Luther zijn 95 stellingen aan de kerkdeur spijkerde. Andere hoogtepunten zijn onder meer de middeleeuwse stad Quedlinburg, het kasteel van Wernigerode en de indrukwekkende kathedralen van Maagdenburg en Halberstadt.

Naast het fietsen zijn er ook tal van andere activiteiten en bezienswaardigheden in Saksen-Anhalt, zoals wandelen in de prachtige Harz-gebergte, wijnproeverijen in de regio Saale-Unstrut, of een bezoek aan de beroemde Bauhaus-architectuur in Dessau.

Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of geschiedenis, Saksen-Anhalt biedt alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke fietsvakantie. Boek nu jouw reis en ontdek de schoonheid van deze unieke regio in Duitsland.

Kortom, als je op zoek bent naar een geweldige fietsvakantie, dan is Saksen-Anhalt een ideale bestemming. Met zijn historische en natuurlijke hoogtepunten en tal van fietsroutes, biedt deze regio alles wat je nodig hebt voor een geweldige vakantie-ervaring.

 • Product

  Duitsland | Individuele Fietsvakantie | Elberadweg van Maagdenburg naar Cuxhaven | 11 dagen

  Fietsvakantie Duitsland. Fietsvakantie Elberadweg van hotel naar hotel. Je fietst door uitgestrekte weilanden, bossen en langs kleine meertjes. Volg de rivier door dit lieflijke gebied van Maagdenburg naar de Noordzee...Verwonder je over de mooie architectuur gedurende je fietsreis. Mooi harmonisch verweven in het landschap kom je langs kastelen en vakwerkgebouwen. Zoals het middeleeuwse kasteel van Tangermünde, het kasteel Lauenburg en talrijke bakstenen en Fachwerkbauten. Het hoogtepunt van deze etappe van de Elberadweg is de stad Cuxhaven...

  vanaf

  € 1087

  Lees meer..


 Klik hier voor alle reizen Saksen Anhalt