Skip to main content

Groot Brittannië

Een Fietsvakantie in Oostenrijk

Omdat Oostenrijk een bergland is, kunnen mensen denken dat het tijdens je fietsvakantie in Oostenrijk wel veel klimwerk zal zijn. Toch is dit niet het geval. Oostenrijk heeft veel rivierdalen, waarlangs het heerlijk fietsen is en waar prachtige routes zijn uitgezet. En door met de stroom mee te fietsen is klimmen amper aan de orde. Voor de liefhebber van intensieve tourritten is dit land natuurlijk ook zeer geschikt. Verder biedt Oostenrijk ook nog eens de cultuursteden als Wenen en Graz, en vele kastelen uit de tijd van het Habsburgse Rijk. En dan is een fietsreis langs de Moezel natuurlijk ontzettend populair. Tegenwoordig is de e-bike ook een heel goed idee... voor de liefhebber die graag zonder al te veel grote inspanningen de bergen op willen fietsen!

De leukste fietsvakanties en wandelvakanties voor 2023 in Oostenrijk vind je op fietsreizen.nl en zwerftochten.nl

Deelnemen aan een individuele wandel- of fietsvakantie in Oostenrijk is een van de prettigste manieren om een ​​bestemming in het echt te ontdekken. Bij aankomst wordt je voorzien van routes, kaarten, roadbook, enz., Vanaf dat moment heb je de vrijheid om je tijd te besteden op een manier die zoals je het zelf wilt. Of je nu besluit om vroeg op te staan ​​of later begint, je wandelt of fietst in eigen tempo en bepaalt zelf wat je interessant vindt op de route. Op deze manier ben je niet verplicht om een ​​bepaald schema te volgen maar kun je gewoon je eigen tempo bepalen.
Daarnaast wordt er elke dag gezorgd voor bagagevervoer, zodat je relaxed en zonder ballast kunt genieten.

Een fietsvakantie wordt vaak duurzaam en verantwoord uitgevoerd met een zo laag mogelijke impact op het milieu. Door alleen lokale gidsen in dienst te nemen en alleen regionale diensten te gebruiken, bieden we een vorm van toerisme die de gemeenschap ten goede komt. De bezoeker profiteert ook, door dichter bij authentieke lokale culturen en tradities te komen dankzij onze unieke lokale kennis. Wij vinden dat toerisme moet gaan over respect en voordeel moet bieden aan de lokale bevolking.

  • Product

    Oostenrijk | Fietsrondreis Dromen langs de Drau Oostenrijk | 9 dagen

    Karinthië heeft een mediterrane schwung. Deze fietsrondreis leid je langs de rivier de Drau, door schitterende natuur en bruisende stadjes. De route is gevarieerd: van bloemenstad Lienz en Romeinse opgravingen tot verscheidene musea en de kristalheldere Klopeiner See. Beleef de meest zuidelijke én zonnigste deelstaat van Oostenrijk vanaf je fiets: Karinthië, De zon schijnt hier vaker dan in de rest van het Alpenland. Dat is te merken aan de temperatuur van de vele meren, die aanlokkelijk zijn voor een frisse duik. Je fietst, van het zonnige Sillian an der Drau, mee met de meanderende Drau, langs archeologische opgravingen en door middeleeuwse dorpen. Historische kastelen en burchten imposant op de heuvels, uitkijkend over de rivier, terwijl je Lienz, Sachsenburg en Villach ontdekt.

    vanaf

    € 780

    Lees meer..


  • Product

    Duitsland | Oostenrijk | Slowakije | Fietscruise Donau Passau – Bratislava – Wenen – Passau | 8 dagen

    Een fiets- en vaarvakantie langs de Donau is eenspeciale ervaring omdat het 'drijvende hotel' telkens met u meevaart. Over vlak terrein fietsend langs de stroom van de Donau fietst u langs de groene oevers van de Donau, langs kleine stille dorpjes en stadjes en door imponerend ongerepte landschappen. U ervaart het bijzondere natuurspel in de Schlögener Schlinge, de lus in de Donau en beleeft het van sagen bekende gebied Wachau met haar wijnterrassen, kloosters en burchten.

    vanaf

    € 899

    Lees meer..


  • Product

    Oostenrijk | Fietsvakantie Donauradweg | De sportieve variant (trektocht) | 6 dagen

    Fietsvakantie Oostenrijk. Veel fietsers zijn begonnen met deze fietstocht of willen hem graag nog eens fietsen. De Donau-vallei biedt zoveel fietspaden en prachtige landschappen om in te fietsen: de Donauschlinge, een fraaie kronkel in de rivier bij Schlögen, en de Wachau met de wijnhellingen en de grote moerasbossen. Je komt langs kloosters, onder andere in Melk, en ook de kastelen zoals het kasteel Greifenstein zijn absoluut de moeite waard. En tenslotte uiteraard nog de mooie entree langs de Donau in de schitterende stad Wenen. De meer geoefende fietser kan kiezen voor de sportieve variant. De dagafstanden zijn langer (ca. 55 to 90 km), waardoor je de route in 6 dagen fietst...

    vanaf

    € 415

    Lees meer..


  • Product

    Oostenrijk | Individuele fietsvakantie | In de voetsporen van Mozart | 8 dagen

    Fietsvakantie Oostenrijk. Fietsen langs de geschiedenis van het leven van Mozart. Vanuit Salzburg, de geboortestad van Mozart, volgt u zijn spoor door de gebieden Salzkammergut, Chiemgau en Tirol. De Mozart-Radweg is een aaneenschakeling van vele historische 'Mozartpunten' met elkaar. Behalve langs de plaatsen die in het leven van Mozart een grote rol hebben gespeeld, fietst u ook door een buitengewoon mooi merengebied. Over meerendeel vlakke fietspaden zijn de panorama's adembenemend...

    vanaf

    € 737

    Lees meer..


 
 

Klik hier voor alle reizen Oostenrijk