Skip to main content

Litouwen

Fietsvakantie in Italië

Je kiest voor een fietsvakantie in Italië van hotel naar hotel. Het prachtige fietsland heeft zoveel te bieden. Een groot deel van de oorsprong van de West-Europese geschiedenis ligt hier. Schitterende steden uit de oudheid en Renaissance, Grafheuvels van de Etrusken, en ruïnes uit de Romeinse tijd. Italië heeft het allemaal en je ontdekt het vanaf je fiets. Racefietsers kunnen hun hart hier ophalen. In het Noordwesten ontdek je tijdens een racefietsvakantie het Italiaanse deel van de Alpen. Wat meer naar het oosten liggen de Dolomieten. De Apenijnen lopen vanaf Genua in het Noorden tot ongeveer het Zuiden in de laars. Ook befaamde meren als het Comomeer en het Gardameer mogen benoemd worden. Voor heerlijk relaxte fietsvakanties zijn de meest geliefde provincies van Italië Toscane en Umbrië. Prachtige heuvelachtige gebieden met cipressen, wijngaarden, bossen, pijnbomen en historische steden als Florence en Siena. En dan ervaar je ook nog eens de overheerlijke Italiaanse keuken! 

Fietsen in Italië is een geweldige manier om het prachtige landschap, de rijke geschiedenis en de heerlijke keuken van het land te ontdekken. Italië biedt diverse regio's die elk hun eigen unieke charme en fietsmogelijkheden hebben. Hier zijn enkele populaire fietsregio's in Italië:

  1. Toscane:

    • Toscane staat bekend om zijn schilderachtige landschappen, glooiende heuvels, wijngaarden en historische steden zoals Florence en Siena. Fiets door het prachtige Chianti-gebied en geniet van heerlijke lokale wijnen en gerechten.

  2. Umbrië:

    • Deze regio is iets minder toeristisch dan Toscane en biedt rustige fietsroutes langs olijfgaarden, middeleeuwse stadjes en het beroemde Assisi, de geboorteplaats van Sint Franciscus.

  3. Piemonte:

    • In het noordwesten van Italië biedt Piemonte geweldige fietsmogelijkheden door wijngaarden, langs meren en door de Alpen. Geniet van heerlijke truffels en Barolo-wijnen in deze regio.

  4. Sicilië:

    • Fietsen op Sicilië biedt de kans om de prachtige kustlijn, historische steden zoals Palermo en Syracuse, en de vulkanische landschappen rond de Etna te verkennen.

  5. Puglia:

    • Het zuiden van Italië, in de regio Puglia, biedt vlakke en schilderachtige routes langs de kust, met de beroemde trulli (kalkstenen huisjes met kegelvormige daken) in Alberobello als een hoogtepunt.

  6. Veneto:

    • Fiets langs de kanalen van Venetië of ontdek de wijngaarden van de Valpolicella-regio. Veneto biedt gevarieerde fietsmogelijkheden voor alle niveaus.

  7. Lazio:

    • Fietsen rond Rome en het omliggende Lazio-gebied biedt de mogelijkheid om historische bezienswaardigheden te combineren met het prachtige landschap van de Castelli Romani-heuvels.

  8. Ligurië:

    • Deze regio aan de Italiaanse Rivièra biedt prachtige kustfietspaden en mogelijkheden om de Cinque Terre en de stad Genua te verkennen.

Houd er rekening mee dat de fietsmogelijkheden en -voorzieningen in elke regio kunnen variëren, dus het is een goed idee om vooraf onderzoek te doen en te overwegen of je zelf een fiets meeneemt of ter plaatse huurt. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor geschikte kaarten, veiligheidsuitrusting en eventuele vergunningen die nodig kunnen zijn voor bepaalde routes. Veel plezier met je fietsvakantie in Italië!

De leukste fietsvakantie in Italië met je E Bike, Racefiets, Mountainbike of Tourfiets in groepsverband of individueel vind je op fietsreizen.nl

Fietsen is één van de prettigste manieren om een ​​bestemming écht te ontdekken. Voordat je fietsvakantie in Italië begint wordt je voorzien van routes, kaarten, roadbook, of gps en vanaf dat moment heb je de vrijheid om je eigen tijd te besteden. Of je nu besluit om vroeg op te staan ​​of later begint, je fietst in eigen tempo en bepaalt zelf wat je interessant vindt op de route. Op deze manier ben je tijdens je fietsvakantie in Italië niet verplicht om een ​​bepaald schema te volgen maar kun je gewoon je eigen tempo bepalen. Daarnaast wordt er tijdens deze fietsvakanties elke dag gezorgd voor bagagevervoer, zodat je relaxed en zonder ballast kunt genieten.

Fietsvakanties in Italië worden vaak duurzaam en verantwoord uitgevoerd met een zo laag mogelijke impact op het milieu. Door alleen lokale gidsen in dienst te nemen en alleen regionale diensten te gebruiken, bieden we een vorm van toerisme die de gemeenschap ten goede komt. Fietsreizigers profiteren ook, door dichter bij authentieke lokale culturen en tradities te komen dankzij onze unieke lokale kennis. Wij vinden dat toerisme moet gaan over respect en voordeel moet bieden aan de lokale bevolking. Fietsvakantie in Italië - De mooiste fietsreizen voor iedereen

  • Product

    Italie | Campania | Individuele Fietsvakantie | 9 dagen

    Fietsvakantie Campanië. Een fietsreis op het levendige grensvlak van bergen en zee, dwars door het mooie Campania Felix, 'het gelukkige land'. Bezoek duizenden jaren oude cultuurschatten zoals het Griekse Paestum en geniet van de woeste natuur in Nationaal Park Cilento. Beeindig uw reis aan een heel mooi stukje onbedorven mediterrane kust en geniet ook hier weer van verrukkelijk eten na heerlijk fietsen! Deze streek heeft alles wat een mens zich kan wensen: heel veel natuurschoon met een schitterende kust en ongerepte bergen, een heerlijk klimaat en een vruchtbare grond, waar allerlei heerlijkheden groeien. Dat proef je elke maaltijd weer.

    vanaf

    € 1046

    Lees meer..


  • Product

    Italie | Individuele Fietsvakantie | Parels van de Siciliaanse Westkust | 9 dagen

    Fietsvakantie Sicilië. Op ontdekkingstocht door de westelijke hoek van wonderschone Sicilië. Ervaar de wonderlijke mix van culturen, de schitterende stranden, het autovrije eilandje Favignana, de Griekse tempel van Segesta en het bedrijvige Palermo. Proef de vriendelijke, ontspannen levensstijl op het eiland en geniet, met op tafel een prima glas lokale wijn, van de Siciliaanse culinaire specialiteiten...

    vanaf

    € 677

    Lees meer..


  • Product

    Italië | Fietsvakantie Bella Toscane | 7 dagen

    Fietstrektocht Toscane Vanuit unieke locaties. Fietsvakantie in Toscane. Toscane is één van de allermooiste streken van Italië, waar cultuur, natuur en culinaire genoegens naadloos in elkaar overvloeien. De streek staat bekend om haar heuvelachtige landschap, bedekt met olijfbomen en donkergroene cipressen. Toscane leent zich perfect voor een fietsvakantie, met wegen die dwars door de wijnvelden, cipressen en olijfbomen leiden en waarbij je de prachtigste steden en dorpjes ontdekt.

    vanaf

    € 995

    Lees meer..



    • Product

      Italië | Amalfi | De perfecte fietsvakantie op maat | 8 dagen

      Fietsvakantie Amalfi. Wil jij in 2024 De Amalfikust en omgeving ontdekken? Dan is de racefiets daarvoor een ideale uitkomst. Volledig naar eigen wens samen te stellen bij Rudi Rides. Ideaal voor de liefhebber die van klimmen en genieten houdt. Accommodatie, ontbijt, fietshuur en eventueel bagagevervoer wordt allemaal voor je geregeld. Ook als groepsreis in april / september.

      vanaf

      € 895

      Lees meer..

    • Product

      Italië | Groepsfietsreis | Zuid Italië van Puglia tot de Amalfikust | 9 dagen

      Fietsvakanties in de hak van Italië. Van Italiaanse oost- tot westkust. Vanaf de start in Puglia tot het einde in Napels doorkruis je prachtige landschappen. Grillige kustlijn, olijfbomen en wijngaarden, niemandsland, de Apennijnen, de Amalfikust, Salerno en het bruisende Napels. Deze vakantie is maximaal genieten.

      vanaf

      € 1549

      Lees meer..


    • Product

      Italie | Individuele Fietsreis | Nauders Verona | 9 of 10 dagen

      Fietsvakantie Italië. De 9-daagse fietsvakantie start vanaf het drielandenpunt bij Nauders. Je gaat al snel de grens over tussen Oostenrijk en het Duits sprekende gedeelte van Noord-Italië oftewel: Südtirol. In dit deel van Italië worden twee talen gesproken en dat zie je terug in de namen van zowel plaatsen als meren. Via de Reschensee, voor de Italianen: Lago di Rèsia, fiets je een schitterende panoramaroute door de regio Trentino-Sud-Tirol. Via de één na langste rivier van Italië, de Adige, fiets je via het Gardameer naar Verona. Deze combinatie van enorm veel schitterende hoogtepunten zowel cultureel als landschappelijk met glooiende landschappen, hoge bergen aan de horizon maakt dit een fietsreis om nooit te vergeten.

      vanaf

      € 861

      Lees meer..


     

    Klik hier voor alle reizen Italië