Vorarlberg

Een fietsvakantie in Vorarlberg

Ontdek de landschappen van het Oostenrijkse Vorarlberg

Vorarlberg is de meest westelijke regio van Oostenrijk en biedt afwisselende fietsroutes door de mooie natuurlijke landschappen, langs de oevers van rivieren en door de charmante steden en dorpen.

Eén van de meest populaire fietsroutes in Vorarlberg is de Bodensee Radweg. Deze route is ongeveer 270 kilometer lang en loopt langs de oevers van de Bodensee, het grootste meer van Duitsland en Oostenrijk. Onderweg passeer je historische steden, pittoreske vissersdorpen, fruitboomgaarden en wijngaarden.

Een andere populaire route is de Klostertaler Radweg, een route van ongeveer 32 kilometer die door de Klostertal vallei loopt. Je fietst langs de oevers van de rivier de Alfenz en door charmante dorpjes.

Voor degenen die op zoek zijn naar een uitdagender fietstocht, is er de Silvretta-Hochalpenstraße. Deze route is ongeveer 22 kilometer lang en voert je door de Alpen, langs meren en over bergpassen.

Vorarlberg biedt ook veel fietsvriendelijke accommodaties, zoals fietsvriendelijke hotels en pensions, waar je je fiets veilig kunt stallen en kunt genieten van goede maaltijden. Vergeet niet om een ​​helm te dragen en de verkeersregels te volgen om veilig te blijven tijdens het fietsen in de regio.

Kortom, Vorarlberg is een prachtige bestemming voor fietsers en biedt een scala aan fietsroutes, natuurlijke landschappen, cultuur en geschiedenis.


 • Product

  Duitsland | Fietsvakantie Bodensee Op de fiets door 3 landen | 8 dagen

  Deze gevarieerde en actieve fietsvakantie begint ontspannen in het sfeervolle Oostenrijkse stadje Bregenz, met typische vakwerkhuizen aan de zuidelijke oevers van de Bodensee. Door de natuurrijke Rijndelta fiets je naar Gaißau en ga je de grens over naar Arbon in Zwitserland met zijn prachtige oeverpromenade. Op weg naar het Duitse Konstanz (of Zwitserse Kreuzlingen) kun je de keuze maken om door te fietsen naar het kloostereiland Reichenau. Of bezoek je ook het bloemeneiland Mainau en Lindau, een middeleeuwse stad op een eiland? Vervolgens fiets en vaar je over de Bodensee richting Friedrichshafen, om daarna langs het Beierse eilandstadje Lindau weer terug te rijden naar Bregenz. Deze fietsvakantie is voor iedereen geschikt die een goede basisconditie heeft, en wel eens recreatief fietst. De fietsafstanden zijn tussen de 35 tot 60 kilometer per dag en een (elektrische) fiets boek je er makkelijk bij...

  vanaf

  €  744,00

  Lees meer..


Klik hier voor alle reizen Oostenrijk

   anwb banner