Skip to main content

Stiermarken

Ontdek de prachtige natuur van Stiermarken op de fiets

Stiermarken, ook wel bekend als Steiermark, is een prachtige bestemming voor fietsers. De regio biedt veel fietsroutes door de pittoreske landschappen, historische steden en culturele bezienswaardigheden.

Een van de meest populaire fietsroutes in Stiermarken is de Murradweg, die ongeveer 365 kilometer lang is en langs de rivier de Mur loopt. De route begint in Salzburg en gaat door de regio Steiermark naar Slovenië. Onderweg kom je langs pittoreske stadjes en dorpen, prachtige kastelen en kerken, en door de indrukwekkende Murkloof.

Een andere mooie fietsroute is de Ennsradweg, die langs de rivier de Enns loopt en door het Nationaal Park Gesäuse gaat. Deze route is ongeveer 245 kilometer lang en voert je door de bergen en valleien van Stiermarken.

Daarnaast zijn er veel kortere routes, zoals de Weinstrasse-fietsroute, die door de wijngebieden van Stiermarken loopt, en de Thermenradweg, die langs verschillende thermale baden in de regio gaat.

Stiermarken heeft ook veel fietsvriendelijke accommodaties, zoals fietsvriendelijke hotels en pensions, waar je je fiets veilig kunt stallen en kunt genieten van goede maaltijden. Vergeet niet om een ​​helm te dragen en de verkeersregels te volgen om veilig te blijven tijdens het fietsen in de regio.

Kortom, Stiermarken is een geweldige bestemming voor fietsers en biedt een prachtige mix van natuur, cultuur en geschiedenis.


    Klik hier voor alle reizen Oostenrijk

       anwb banner